Is een bezoek aan de sauna echt goed voor je?

Bijna iedereen heeft van die dagen dat je je niet goed voelt. Herken je dit ook? Dit kan vele oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan te weinig slaap, slechte voeding of te weinig ontspanning. Naar de sauna gaan is een van de dingen die je kunt doen om je goed te ontspannen. Maar is de sauna echt zo ontspannend? En is het echt goed voor je lichaam?  Hier zijn 3 redenen waarom een sauna goed voor je is:

Goed voor uw huid

Uw lichaam reageert sterk op de warmte in de sauna. Je lichaam werkt hard om af te koelen: je begint te zweten. Door de hoge temperatuur gaan de poriën open en verwijden uw bloedvaten zich. Zo kan uw huid goed worden gereinigd. U verliest niet alleen vocht, maar ook overtollig talg en ander vuil. Een studie van Dr. Doreen Kowatzki van de Universiteit van Jena heeft aangetoond dat de sauna niet alleen reinigt, maar ook echt gezond is voor je huid: het versterkt de beschermende laag en hydrateert de hoornlaag. Het versterkt ook echt je huid. Wil je ook een sauna bezoeken en woon je in de buurt van Zoetermeer? Zie dan: Sauna Zoetermeer.

Goed voor de gezondheid

De sauna kan u helpen uw gezondheid te verbeteren. Een studie van de Universiteitskliniek Charité in Berlijn heeft aangetoond dat de sauna uw immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Uw lichaam reageert op de warmte van de sauna en de kou als u afkoelt. Uw lichaam maakt dan antilichamen aan. Uw lichaam produceert meer witte bloedcellen, waardoor u beter bestand bent tegen griep en kou.

Ontspannend

Wetenschappers van de Oklahoma State University hebben een studie uitgevoerd waaruit bleek dat het niveau van Serontine, een stof in je lichaam die je een gelukkig en ontspannen gevoel geeft, toeneemt in je bloed als je regelmatig een sauna bezoekt. Het heeft dus echt een ontspannend effect! Onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen die regelmatig naar de sauna gaan beter bestand zijn tegen stress, zich meer ontspannen en tevreden voelen.