Zorgeloos wonen in een aanleunwoning

Er komt een tijd dat u wellicht extra zorg of ondersteuning nodig heeft. Of u nu herstelt na een operatie, omgaat met een ziekte of simpelweg ouder wordt en thuis wilt blijven wonen, Omring staat voor u klaar. Met meer dan honderd jaar ervaring in de omgevingen West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en Texel biedt Omring wonen met zorg en diverse ondersteunende diensten, precies wanneer u het nodig heeft. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder.

 

Waarom kiezen voor een aanleunwoning?

Kunt u niet langer volledig zelfstandig wonen door de zorg die u nodig heeft? Misschien is een aanleunwoning dan iets voor u. Hier geniet u van zelfstandigheid in een veilige omgeving, met toegang tot alle zorg en Omring-diensten. Elke aanleunwoning is compact en gelijkvloers en biedt comfort en privacy. U heeft er alles wat u nodig heeft: een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Ook bent u natuurlijk van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten van Omring en te dineren in het restaurant van de Omringlocatie. Zorg nodig? Dat regelen de specialisten van Omring eenvoudig voor u. Mocht u op een later moment meer intensieve zorg nodig hebben, dan kunt u mogelijk – afhankelijk van uw zorgindicatie en wensen – verhuizen binnen onze locatie.

 

Hoe schrijft u zich in voor een aanleunwoning?

Klaar voor de volgende stap? Neem contact op met een zorgconsulent van Omring voor een rondleiding om uw woon- en zorgopties te bespreken. Samen met u en uw familie vindt Omring de juiste aanpak voor uw situatie, inclusief het regelen van de benodigde indicaties of aanvragen. Wees er wel snel bij, want de vraag is groot en er kan een wachtlijst zijn.

 

Op zoek naar dagbesteding voor ouderen?

Als u ouder wordt, is het goed om te blijven bewegen en sociale activiteiten te ondernemen. De dagbestedingsprogramma’s van Omring kunnen u hierbij helpen. De programma’s bieden leuke, stimulerende activiteiten die speciaal voor ouderen zijn ontworpen. Of u nu in een aanleunwoning woont of in de omgeving, als u deel wilt uitmaken van een levendige gemeenschap, dan kunt u bij onze dagbesteding terecht. Van creatieve workshops tot licht sportieve activiteiten, er is voor ieder wat wils.

 

Wat is de huurprijs van een aanleunwoning?

Bent u benieuwd hoeveel u moet betalen voor een aanleunwoning of dagbesteding voor ouderen? Dit varieert per locatie en soms kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Neem voor meer informatie contact op met de medewerkers van Omring. Zij helpen u verder en beantwoorden al uw vragen. Bekijk de website van Omring voor meer informatie over de verschillende locaties en mogelijkheden. Omring helpt u graag verder.