In 3 dagen je lichaam resetten

Reset je lichaam in 3 dagen met een detox!
Wil je in 3 dagen jouw lichaam resetten? Dat doe je het beste met een detox! Een detox kuur van 3 dagen is een speciale vloeibare kuur. Je drinkt hierbij alleen biologische groente- en fruitsappen. Ongezond eten laat je deze dagen staan en ook gewoontes zoals alcohol drinken en roken laat je achterwege. Je kunt je lichaam zo op een natuurlijke manier ondersteunen en deze even resetten. Zo maak je weer een frisse start, wat zelfs de inluiding kan zijn van een nieuwe gezonde leefstijl. In dit artikel vertellen we je hoe een 3 daagse detoxkuur werkt, hoe je je hierop kunt voorbereiden en wat het je oplevert. Lees snel verder voor meer informatie!

Wat is een 3 daagse detoxkuur?
Met een detox kuur van 3 dagen kun je zowel jouw lichaam als geest de beste ondersteuning bieden. Gedurende 3 dagen zijn er meerdere momenten op de dag waarop je een gezonde groente- of fruitsap drinkt. Wanneer je een sappenpakket bij een nutritionist bestelt, krijg je hier een speciaal schema voor. Voor en na het drinken van het sapje drink je een glas water. Het is erg belangrijk om water te blijven drinken naast de sappen. Water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen veel beter worden afgevoerd.

Waarom een detox sapkuur?
Met een detox sapkuur heb je de ideale manier om je lichaam om de zoveel tijd van gifstoffen te ontdoen. Iedere dag weer worden we aan diverse schadelijke stoffen blootgesteld. Dit zijn niet alleen stoffen die je via je voeding binnenkrijgt, maar ook afvalstoffen die in de buitenlucht zitten. Deze stoffen kunnen zich in de darmen ophopen. Dit zorgt ervoor dat je je sneller moe voelt, je huid minder mooi wordt en je sneller ziek kunt worden. Door af en toe een sapkuur te doen, geef je je lichaam weer even een grote schoonmaak.

Zo bereid je je voor
Een week voordat je begint met detoxen, is het belangrijk je voedingspatroon te vervangen. Zo heb je de meeste kans dat je detox succesvol verloopt. Bouw suikers af, frisdranken, koeken, snacks, alcohol en koffie. Eet ook niet uit zakjes en pakjes, laat rood vlees staan en neem ook geen kunstmatige zoetstoffen tot je.

Tijdens de detoxkuur
Gedurende de detoxkuur is het belangrijk dat je je hoofd leegmaakt. Ga elke dag iets ontspannends doen. Denk aan het lezen van een boek, in bad gaan of een wandeling maken. Probeer ook een beetje te sporten. Doe dit echter niet teveel, omdat je anders de kans hebt dat je detox niet zal slagen.

Wat levert een 3 daagse sapkuur je op?
Ben je net klaar met je detox, dan bouw je je gezonde voeding weer rustig op. Je zal merken dat je weinig trek hebt, enkele kilo’s afgevallen bent en je huid er een stuk beter uitziet. Ook heb je volop energie en zal je er trots op zijn dat je de sapkuur afgerond hebt. Je voelt dat je zowel lichamelijk als geestelijk gereinigd bent.