Zo kies je de juiste maat BH: 5 tips

De juiste maat BH, vaak staan we er niet eens bij stil. We kopen al jaren dezelfde maat en zijn er nauwelijks mee bezig of deze nu echt wel goed aansluit op ons lichaam. Dan kan het echter wel zijn dat je bh meer zichtbaar is onder je kleding of bijvoorbeeld open gaat staan. Wil je het dit jaar anders doen? Wij geven je tips om de juiste maat BH te kiezen.

5 tips om de juiste maat BH te kiezen

De juiste maat BH kiezen is belangrijk, omdat alleen dan je BH goed valt en mooi aansluit op je lichaam. Zo zie je (vrijwel) geen randjes onder je kleding en gaat de BH ook niet openstaan of gapen. Hoe doe je dat nu precies? 5 tips.

1. Controleer of de omtrek juist is 

Misschien heb je je omtrek al opgemeten en weet je al ongeveer welke omtrekmaat en cupmaat geschikt zijn voor jou. Je kunt de omtrekmaat eenvoudig controleren door drie vingers onder de band te steken en zo te voelen of er nog voldoende ruimte is. Bij het passen is het verstandig om de BH op de strakste stand te zetten. Met het dragen rekt het bandje nog wat uit en kun je deze na enige tijd op een strakker haakje zetten.

2. Kijk of de cups goed aansluiten

Of je nu een kleine BH hebt of een grote maten BH, het is erg belangrijk dat de cups goed aansluiten op je borsten. Wanneer je borsten boven de BH uitkomen of er juist ruimte over is, heb je niet de goede cupmaat te pakken. Het moet eigenlijk vrijwel naadloos in elkaar overlopen, dus kijk hier goed naar bij het passen.

3. Check of de beugels goed zitten

Heb je voor een beugel-BH gekozen, dan is het ook erg belangrijk dat deze goed zitten. Wanneer beugels niet goed passen, kan het zijn dat ze in je oksel prikken. Het is de bedoeling dat de beugels je borsten volledig omvatten. Dit kun je controleren door er lichtjes op te duwen. De beugels horen dan op de ribben te vallen.

4. De schouderbandjes juist instellen

Wist je dat 80% van de steun afkomstig is van het rugpand? De bandjes zijn dus wellicht minder belangrijk dan je dacht voor de ondersteuning van je borsten. Deze nemen ongeveer 10% van de steun voor hun rekening. Het is in ieder geval belangrijk dat de bandjes niet in je huid trekken en comfortabel zitten. Te los is ook niet goed, want dan glijden ze soms van je schouder. Zorg er dus voor dat deze perfect aansluiten zonder dat het pijnlijk is.

5. Kijk hoe de BH staat onder je kleding 

Het oog wil natuurlijk ook wat. Heb je voor sexy lingerie setjes gekozen, dan weet jij dat als geen ander. Kijk daarom bij het passen ook meteen hoe de bh staat onder je kleding. Het is de bedoeling dat het glad zit en je kleding er mooi overheen valt.