Een zwart interieur: mysterieus en eenvoudig

Een zwart interieur: mysterieus en eenvoudig

De laatste jaren is het steeds populairder geworden om te gaan voor een monochrome keuken. Monochroom houdt in dat een ruimte in eenzelfde kleur of kleurtint wordt ingericht, waardoor de ruimte (in dit geval de keuken) strakker overkomt. Bovendien is het prettig voor mensen die van eenvoud houden en niet zo gesteld zijn op het decoreren van hun keukens. Door deze monochrome keukentrend zijn steeds meer mensen ook deze trend gaan toepassen op andere ruimtes in hun woning of juist hun gehele huis. Waarom zou je namelijk niet voor nog meer uniformheid gaan?

 

In dit blog vertellen wij je alles over de kleur zwart in het interieur. Een zwarte interieur klinkt intimiderend en velen zouden denken dat het er somber uit zou kunnen zien. Het tegendeel bewijst! Er zijn veel voordelen aan een zwart interieur: lees snel verder waarom.

Een zwart interieur: durf jij het aan?

Een zwart interieur is niet voor iedereen weggelegd. Er zit een zeem mystiek in, het vereist een beetje lef: kortom, het is voor degene die veel durven en voor iets willen gaan dat niet bij de ‘standaard’ behoort. Als je voor de juiste materialen en formaten kiest van je meubels en accessoires, dan kun je eindeloos spelen met een zwart interieur.

 

Binnen een zwart interieur zijn er ook nog vele substijlen, dus het is niet zo dat je per se alles in dezelfde soort zwart moet doen. Kies bijvoorbeeld voor glanzende afwerkingen van meubels en accessoires. Mooi zwart deurbeslag kan je dus bijvoorbeeld ook nemen, maar dan in een glansafwerking voor een bepaald contrast. Kies voor zacht fluweel in je vloerkleden en voila: je hebt een soft chic zwarte interieur.

 

Het is ook mogelijk om verschillende afwerkingen en materialen te combineren. Ga bijvoorbeeld voor matte deurklinken van De Oude Deurklink, in combinatie met tafels en stoelen die afgewerkt zijn met gelakte, donkere hout. Zo creëer je een breuk in het gehele zwarte interieur, waardoor het interessanter oogt.