Zet alvast secretaressedag in je agenda

Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende dag waarop alle secretaresses eens extra in de bloemen wordt gezet. Deze dag wordt in de Benelux telkens op de derde donderdag van april gevierd. Collega’s en werkgever geven dan een extra complimentje of een attentie aan de secretaresse. Oorspronkelijk komt dit idee vanuit Amerika overgewaaid om eens de job van de secretaresse en haar toegevoegde waarde aan het bedrijf in de kijker te zetten. Want achter iedere sterke man staat een sterke vrouw, of beter gezegd, achter iedere sterke werkgever staat een sterke secretaresse. Toch hoeft het niet alleen de secretaresse te zijn waar je iets aan kan geven.

Iedere vrouw wordt graag in de bloemetjes gezet

Niet enkel de secretaresse krijgt graag een cadeautje maar iedere vrouw krijgt al eens graag een attentie en een compliment. Waarom zet je daarom niet eens alle vrouwelijke collega’s in de bloemetjes op deze dag? Je kan nog steeds een extra complimentje geven aan de secretaresse maar iedereen en zeker vrouwen krijgen al eens graag een kleine attentie. Ben je op zoek naar iets om te geven? Speciale geschenken voor vrouwen kunnen een bos bloemen, producten van Rituals of een doosje chocolade zijn. Je kan ook een citytrip cadeau doen aan je secretaresse of eens een verwendag voor haar en haar partner. Afhankelijk van je budget kun je een groot of kleiner cadeau vrouw of secretaressedag cadeau kopen. Het gaat vaak ook niet om wat je geeft, maar om het principe dat je geeft. Als je aan iemand denkt en die persoon iets geeft, is dit net zo belangrijk als het geschenk zelf.

Geef eens een complimentje of een klein cadeau

Het hoeft niet altijd een bijzondere dag te zijn om medewerkers te complimenteren. Dat vinden ze ook bij Pluimen, de cadeauwinkel van Nederland voor wie graag eens iemand een pluim geeft voor het hard geleverde werk of andere redenen. Personaliseer het geschenk zodat het nog meer waarde krijgt voor degene die het in ontvangst mag nemen. Als je een persoonlijk bericht aan een cadeau hangt, wordt het meer onthouden. Denk hierbij aan een boodschap die gericht is aan de persoon zelf of een leuk complimentje.