Wat (voor smartphone) past er bij mij?

Wat (voor smartphone) past er bij mij

Wat past er nou bij mij? Een harde werker die voldoet aan al mijn diepste verlangen? Iets ‘easy goings’ die me heerlijk kan laten relaxen zonder te veel moeite? Of wil ik er een waar iedereen naar kijkt uit jaloezie? Hebben we het hier over mannen? Nee, deze keer niet. We hebben het nu over iets wat niet weg te denken is in ons dagelijkse leven, iets wat we allemaal onderhand wel echt nodig hebben. We hebben het over smartphones en de daarbij horende telefoonabonnementen.

 

Voor welke speler ga jij?

Het is onze agenda, onze wekker, kookboek, bioscoop, portemonnee, encyclopedie, woordenboek en nog veel meer. Je hebt stiekem geen idee hoe belangrijk een smartphone is voor ons in deze tijd. Nu is er een enorme variatie aan smartphones: Apple, Samsung, Huawei, Sony en LG. Een paar voorbeelden van grote spelers in de markt. Elk jaar worden toestellen weer beter. Een betere camera voor de meest scherpe foto’s. Een prachtig fel display om te genieten van je favoriete Netflix of Videoland show. Een batterij die een hele dag shoppen en social media aankan. Elke smartphone aanbieder brengt elk jaar weer een nieuw toestel op de markt maar wat past er bij mij? Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

Als je klaar bent voor een update qua telefoon is er weer een keus te maken die vaak minimaal een jaar weer op zak gedragen wordt. Allereerst is het altijd goed om te kijken naar wat je nu gebruikt. Een smartphone werkt altijd samen met het operatie systeem die de maker hanteert. Voor Apple is dit iOS, voor Samsung is dit Android en voor bijvoorbeeld Huawei is dit sinds kort Harmony. Het is vaak gewild om dit voor het gemak hetzelfde te houden. De iOS-versies van Apple zijn allemaal in grote lijnen hetzelfde. Kleurrijk en makkelijk in gebruik. Android draait op verschillende toestellen waar onder Samsung, maar ook op bijvoorbeeld LG en Sony. Elke versie van Android ziet er weer net iets anders uit. Het nieuwe Harmony systeem van Huawei zal waarschijnlijk ook op Oppo’s en Xiaomi’s gaan draaien. Het systeem lijkt op een mix van iPhone IOS en Android, tot nu toe erg goed ontvangen. Helaas zijn Google gestuurde apps niet te gebruiken op deze telefoons zodra ze Harmony gebruiken.

 

Naast de smartphone keus is er ook nog iets heel belangrijk, namelijk je provider

Ook hier is er veel keus met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Ga je voor een topprovider als T-mobile, KPN of Vodafone? Een B provider als BEN of Tele 2? Of een low budget provider als Hollands nieuwe of Simpel? Iedereen hecht weer ergens anders waarde aan. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar aantal GB’s en belminuten maar ook zeer belangrijk om

Te kijken naar toestel opties. Je kunt namelijk een toestel per maand verweken in je abonnement van bijvoorbeeld 12 of 24 maanden. Zo betaal je je toestel dus verspreid af. Op de positieve BKR-registratie na een enorm voordeel. Een BKR-registratie kan invloed hebben op eventuele leningen en hypotheken. Deze is wel altijd af te betalen

 

Denk goed na over je keuze en neem zeker iets wat goed voelt. Of het nou oud en vertrouwd is, of totaal iets anders dan je gewend bent. Blijkbaar liggen keuzes in smartphones en mannen niet zo zeer ver uit elkaar.