Welke vloertegel past bij jouw interieur?

Wanneer je een nieuwe woning gaat betrekken of je interieur helemaal een make-over wil geven is de vloer het eerste waar je aan moet denken! Dit is namelijk de basis van je interieur. Hiermee zorg je ervoor dat de basis van je interieur staat én jij jouw stijl helemaal kunt doorvoeren. De vloer is namelijk erg bepalend voor de sfeer en look & feel in huis. In deze blog lees je welke vloertegel perfect past bij elke interieurstijl. Op die manier kom je er binnen no-time achter welke tegel mooi staat in jouw huis.

 

 #1. Wat zijn vloertegels?

Wanneer je op zoek gaat naar een vloer zijn er veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Een goede keuze zijn vloertegels. Dit zijn harde en vlakke materialen die in verschillende materialen beschikbaar zijn. Denk hierbij aan keramiek, natuursteen, porselein, vinyl en nog veel meer. Het is een populaire keuze, omdat het hebben van vloertegels veel voordelen biedt. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te houden, je kan het in diverse patronen, kleuren en stijlvoorkeuren krijgen en het is ook duurzaam. De tegels zijn bestand tegen slijtage en kunnen daarom jarenlang meegaan. Hierdoor kun je het makkelijk in de woonkamer plaatsen, maar ook in andere ruimtes in huis waar men vaak loopt.

 #2. Moderne stijl

Heb jij een moderne interieurstijl waarbij je veel gebruik maakt van strakke designs, minimalistische details en veel lichte kleuren? Bij de moderne stijl staan keramische of porseleinen tegels prachtig en dan vooral de marmerlook tegels. Kies voor een glanzend oppervlakte in de kleur wit, grijs of zwart om het mooi en clean te houden. Tip: kies ook voor grote tegels bij deze stijl. Hierdoor oogt de ruimte groter en creëer je een minimalistische sfeer.

 

#2. Landelijke stijl

Bij een landelijke stijl staan comfort en warmte centraal. Bij het kiezen van de juiste vloertegels kun je daarom rekening houden met deze twee aspecten. Ga voor keramische houtlook tegels voor een mooi resultaat. Kies voor warme kleuren, zoals warm bruin voor extra sfeer in de ruimte. Keramische tegels zijn makkelijker te onderhouden als een houten vloer, gaat langer mee én oogt ook mooi na een lange tijd.

 

#3. Bohemien

Bij deze stijl draait het om kleur, creatieve en speelse items. We zien vaak dat kleuren en texturen met elkaar gecombineerd worden, waardoor het een sfeervol geheel wordt. Bij een bohemien interieur staan Portugese tegels prachtig! Dit mooie ontwerp is te herkennen aan de unieke motiefjes, zoals bloemen, die een speels geheel vormen. Op zoek naar mooie tegels? Neem dan een kijkje online bij totaaltegel voor meer inspiratie.

 

Voor elke stijl zijn er dus geschikte vloertegels die jouw huis helemaal veranderen tot een prachtige plek. Welke tegels staan mooi bij jouw stijl?