Maak je sieraad zelf!

De zomer staat weer voor de deur en we hebben allemaal al kunnen genieten van de eerste zonnestralen. Bij dit lekkere weer hoort natuurlijk een splinternieuwe outfit en deze splinternieuwe outfit is niet compleet zonder de leukste sieraden! Ben jij nog op zoek? Neem dan vooral een kijkje op Starlounge.nl. Starlounge heeft het ruimste assortiment vol met de meest trendy sieraden van dit moment. Sieraden kunnen we kopen, maar het is ook heel leuk om ze zelf te maken. Indien je zelf je sieraden maakt, zijn ze precies op maat en passen ze perfect bij jouw stijl. Ideaal voor iemand met een brede pols of minioorlel. Sieraden maken klinkt heel moeilijk, maar is veel makkelijker dan je denkt. In dit artikel neem ik je mee langs de drie gouden tips die jou helpen op weg naar je perfecte sieraad.  

De basis 

Een sieraad begint bij de basis en deze bestaat uit elastiek of staaldraad. Elastiek is de goedkoopste optie en ideaal voor het maken van een armbandje of ketting. Elastiek is super buigbaar en kun je gemakkelijk afknopen. Andere voorwerpen zoals een knijptang of sieradenlijm zijn nu niet nodig. Alleen jij, je handen en elastiek zorgen voor de perfecte basis. Houd er wel rekening mee dat elastiek ook kan afbreken. Verwacht dus niet dat jouw gemaakte armbandje jarenlang mee zal gaan. Staaldraad is de duurdere optie, maar ook veel steviger! Staaldraad is ideaal voor het maken van elk sieraad, maar essentieel bij het maken van oorbellen. Staaldraad is moeilijk te buigen en moet met een tang bewerkt worden. Ook moet staaldraad aan elkaar gemaakt worden met een knijpkraal. Je bent hier langer mee bezig, maar staaldraad sieraden zijn steviger en gaan veel langer mee. Waar ligt jouw voorkeur?

Kralen

De basis bewerken we vaak verder met kralen. Kralen zijn er in alle soorten en maten en zien er super leuk uit! De meest gebruikte kralen zijn van acryl, hout of glas. Een kraal rijg je makkelijk op de basis. Tip: bestel je kralen altijd op internet. Hier zijn ze een stuk goedkoper en vaak in grotere hoeveelheden verkrijgbaar. Door verschillende kralen te combineren, heb je binnen mum van tijd een origineel sieraad gemaakt. Let er wel op dat je je kralen bij elkaar houdt, ze rollen namelijk zo alle kanten op. Gelukkig is daar het kralenlegbord voor. Op het kralenlegbord kun jij je kralen sorteren en bewaren. De ideale must voor elke sieradenontwerper. 

Sieradenlijm

Buiten kralen wil je wellicht nog van meer materiaal gebruik maken om jouw sieraad perfect te maken. Leer, slotjes, lint, nylon en rocailles zijn hier goede opties voor. Deze materialen dienen echter op het sieraad gelijmd te worden. Ga hier nooit seconde lijm of knutsel lijm voor gebruiken. Dit werkt niet en gaat gegarandeerd fout! Wel is er een speciale sieradenlijm op de markt. Deze lijm is kleurloos en plakt als de beste. Sieradenlijm heeft wel 24 uur nodig om op te drogen. Geduld is dus een pré. 

 

Heb jij al zin om aan de slag te gaan? Meer van dit soort leuke vrouwentips vind je op Damesplek.nl. Succes met knutselen en geniet van jouw eigen gemaakte sieraad!