Welke raamdecoratie past bij jou?

Raambekleding is de jas van het interieurontwerp, ze zijn vaak het laatste wat je toevoegt. Toch is het kiezen van de juiste raamdecoratie ontzettend belangrijk om de complete look van de kamer af te maken. Ze kunnen verfijning geven aan de kamer of hem gestroomlijnd maken, maar je kunt ook de plank misslaan.

De opties zijn eindeloos. Je kunt kiezen tussen rolgordijnen, jaloezieën, gordijnen en verduisterende vouwgordijnen. Dit kan het kiezen van raamdecoratie moeilijk maken. Daarom nemen wij alle beschikbare opties door, zodat je de beslissing gemakkelijker kunt maken!

Opties voor raamdecoratie

Rolgordijnen

Dit is een van de meest populaire opties. Ze zijn een eenvoudige, betaalbare keuze en bieden veel opties. Je kunt kiezen voor volledige duisternis – ideaal voor de slaapkamer – of licht doorlatende rolgordijnen die een sfeervolle lichtinval bieden. Wil je extra controle hebben over de lichtinval in een ruimte? Dan kun je bij ilumio ook kiezen voor een duo rolgordijn. Dit geeft je ultieme flexibiliteit en toch het strakke uiterlijk van een rolgordijn.

Vouwgordijnen

Dit type gordijn wordt ook wel een optrekgordijn genoemd. Dit komt omdat ze vouwen terwijl je hem naar boven trekt. Het is een zeer elegante en zachte optie die veel flexibiliteit biedt. Ook hier kun je kiezen tussen de verduisterende, licht doorlatende of transparante optie. Ze hebben wel wat meer onderhoud nodig: ze moeten regelmatig worden afgestoft, gestofzuigd en vlekjes moeten worden schoongemaakt.

Jaloezieën

Deze vorm van raamdecoratie is verkrijgbaar in verschillende materialen en daardoor geschikt voor meerdere interieurstijlen. Klassieke houten jaloezieën passen perfect in een botanisch of tropisch interieur, aluminium past bij de ultramoderne stijl en pvc-jaloezieën zijn ideaal voor kust- of moderne huizen. Pvc is tegenwoordig een populair alternatief voor hout, omdat ze goedkoper zijn en gemaakt zijn van vochtbestendige materialen. Ideaal voor de badkamer of washok dus! Vergeet jaloezieën niet regelmatig af te stoffen om ze in topconditie te houden.

Dubbele raambekleding

Wil je dubbele raambekleding? Kies dan voor gordijnen in combinatie met een van de opties hierboven. Zo krijgt de kamer nog meer warmte én betere verduistering.