Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een geschikt paar dameslaarzen?

Als we ergens heel blij van worden, is het wel het laarzen-seizoen. Gelukkig kan je deze tegenwoordig ook zomers dragen dus hoeven we niet meer te wachten op de herfst en de winter. Dameslaarzen kunnen namelijk bijna altijd én bij bijna elke outfit gedragen worden. Desalniettemin kan het kiezen van het perfecte paar laarzen een behoorlijk complexe taak zijn. Daarom vertellen we in dit artikel waar je aan moet denken bij de aanschaf van een geschikt paar laarzen. 

Het doel van je nieuwe laarzen

Om te beginnen is het zaak om goed naar te denken waar je je nieuwe laarzen voor gaat gebruiken. Laarzen dames , je vindt ze in allerlei vormen, maten en lengtes. Dit lijkt handig maar je kunt hier dus ook zo de plank meer mis slaan. Sommige laarzen zijn alleen geschikt om mee uit te gaan en dus niet voor kantoor. Daarnaast is het goed te weten dat leren laarzen zijn meer geschikt zijn voor de wintermaanden dan voor de bloedhete dagen in de zomer. Laarzen met hoge hakken daarentegen kun je beter in de zomer aantrekken dan dat je er in de eerste de beste sneeuwbui mee naar buiten gaat met alle eventuele gevolgen van dien. Halfhoge laarzen en laarzen van unieke stoffen zijn ook uitermate geschikt voor de zomer onder bijvoorbeeld een leuk zomerjurkje of een short. Het is dus belangrijk om eerst voor ogen te hebben wanneer je de laarzen aan gaat trekken dan naar de winkel te rennen en het eerste de beste paar laarzen uit het schap te trekken. 

Meet je schachtmaat

Als je op zoek gaat naar een prachtig paar hoge dameslaarzen, is het verstandig om je schachtmaat op te meten. Het meten van je schachtmaat is iets waar je waarschijnlijk niet altijd aan denkt. Toch kan het je helpen bij de aanschaf van nieuwe laarzen. Zo kom je niet onverwachts voor te krappe of te wijde schachten te staan. Daarnaast is het, zeker wanneer je je dameslaarzen online bestelt, fijn om direct te weten of die fantastische laars je zal passen of niet. Het is dus van belang dat je de omtrek van je kuit meet. Meet deze niet ’s ochtends aangezien je kuiten in de loop van de dag wat uitzetten. Meet zittend en zorg er daarbij voor dat je onderbeen in een hoek van negentig graden ten opzichte van je bovenbeen staat. Trek je meetlint niet te strak aan aangezien je dan het risico loopt dat je een kleiner kuitomvang meet dan je daadwerkelijk hebt. 

Kijk goed naar je garderobe bij het uitzoeken van een geschikt paar dameslaarzen

Dameslaarzen zijn meestal vrij duur, dus het is beter om een ​​paar te kopen dat past bij veel kleding die je nu in je kast hebt hangen. Een uitstekende regel is om, voordat je gaat winkelen, na te denken over kleding die je bij je laarzen kunt dragen. Het zou zonde zijn als je uiteindelijk je garderobe moet vernieuwen om deze bij je nieuwe dameslaarzen te laten passen. Alhoewel veel dames daar ook geen probleem mee zouden hebben waarschijnlijk……….