Welke mogelijkheden zijn er voor Google Ads?

Wil je op korte termijn meer verkeer naar je product of dienst? Dan zijn advertenties wellicht een uitkomst voor jou. Adverteren kan tegenwoordig op veel verschillende platforms, zoals Facebook en LinkedIn. Zo is ook Pinterest adverteren nu mogelijk! Maar het meest bekende (en gebruikte) advertentieplatform is natuurlijk Google Ads. Dit platform biedt nog altijd veel verschillende mogelijkheden. Maar welke advertentie types biedt Google dan? Dat lees je in dit artikel! 

8 advertentietypes van Google

Omdat Google maar liefst 8 advertentietypes biedt, is er eigenlijk altijd wel een type dat bij jouw producten of diensten past. 

 

Laten we daarom gelijk in de 8 advertentietypes duiken, zodat jij een keuze kan maken voor jouw onderneming!

 

Tekstadvertenties

Tekstadvertenties is één van de meest bekende en gebruikte type in Google. Deze advertenties staan altijd boven- en onderaan in de SERP van Google. Daar tussenin staan dan de organische zoekresultaten. Ze vallen op, omdat er in dikgedrukte letters “Advertentie” voor staat. 

 

Shopping-productadvertenties

Nog boven de tekstadvertenties vind je in Google de shopping-productadvertenties. Deze advertenties staan in een rij, waarbij je een foto, prijs en link ziet. Het zijn dus gepromote producten die extra opvallen. Heb je een webshop? Dan is dit wellicht een uitkomst voor jou!

 

Shopping-showcase advertenties

Eén stapje verder dan shopping-productadvertenties zijn de shopping-showcase advertenties. Als er op een shopping-productadverentie wordt geklikt, verschijnt dit type advertentie. Het is een pop-up met extra informatie. Perfect om gerelateerde producten uit jouw webshop te tonen. 

 

Beeldadvertenties

Net als tekstadvertenties wordt ook dit type advertentie veel gebruikt. Het is alleen in tegenstelling tot tekst, een visuele manier om je product of dienst te promoten. Beeld werkt natuurlijk altijd goed, dus het een perfecte manier om je advertentie op te laten vallen. 

 

Display advertenties

Als je op een nieuwssite of blog zit, zie je wel eens aan de bovenkant of zijkant van het artikel een advertentie, toch? Ook kan de advertentie in het midden van het artikel staan. Dit zijn advertenties die via het Display Netwerk van Google worden getoond. Display advertenties kunnen op meer dan