Hoe vaak moet je je distributieriem vervangen?

Wanneer moet je je distributieriem vervangen? Het antwoord op deze vraag is niet voor iedere auto hetzelfde. Om erachter te komen wanneer je jouw distributieriem moet vervangen, kun je het instructieboekje van je auto checken. Daarin staat precies na hoeveel kilometer of na hoeveel jaar je een nieuwe distributieriem nodig hebt.

 

Is het tijd om je distributieriem te vervangen? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak bij een Carteam-garage.

 

Waarom je distributieriem laten vervangen bij Carteam?

Er zijn meerdere goede redenen om je distributieriem te laten vervangen bij een Carteam-garage:

 

  • Gegarandeerde topkwaliteit;
  • Voordelige onderhoudsprijzen;
  • Compleet onderhoudspakket;
  • Deskundige monteurs;
  • Juiste technieken en gereedschappen.

 

Waarom moet je je distributieriem op tijd vervangen?

Het vervangen van je distributieriem is echt zo’n klusje dat je niet te lang kan uitstellen. Begeeft de riem het terwijl jij op de snelweg rijdt, dan is het risico op een ongeluk zeer groot. Door de riem op tijd te vervangen, blijft je auto betrouwbaar en vermijd je onverwachte wegproblemen. Dus een tip van Flip: zorg dat je de distributieriem op tijd vervangt.

 

Wat als je auto geen distributieriem heeft?

Misschien heb jij een auto met een distributieketting in plaats van een distributieriem. Geen zorgen, want ook dan kun je bij Carteam terecht. De monteurs van iedere Carteam-garage weten precies hoe zij moeten omgaan met auto’s van ieder merk en type, of jouw auto nu een distributieriem of een distributieketting heeft. Is het tijd om jouw distributieriem te vervangen? Neem dan vandaag nog contact op met Carteam.