Besparen door duurzaam te leven

U bent niet alleen bewogen met het milieu, maar ook let u op dat u geen geld uitgeeft aan zaken die u toch niet nodig heeft. Verspilling terugdringen is dan de remedie. Maar hoe doet u dat? Minder afval is vaak nog mogelijk. Bij nagenoeg iedereen is de hoeveelheid afval terug te brengen. En als u de hoeveelheid afval teruggebracht heeft, bedenk dan, scheiden is een kleine moeite. Nog een tip voor water besparen; ga voor een mengkraan. Een goede mengkraan in de keuken verdient u terug. Duurzaam leven zit in de kleine dingen die tezamen grote dingen doen.

 

Besparen op elektriciteit

Alles wat u niet gebruikt, verbruikt ook geen energie. Als u uw was niet in de droger doet maar laat drogen door het uit te hangen over een droogrek, dan is dat meteen besparen. Dat geldt ook voor een loopband, lekker buiten joggen of hardlopen en niet op de loopband drukt het verbruik en dus de energierekening. En zo zijn er tal van voordeeltjes te halen door iets niet te gebruiken. Echter soms is iets nodig. Niemand gaat in de avonduren in huis in het donker zitten, verlichting is noodzaak. Ga dan voor energiezuinige LED-verlichting, dat is voor u flink besparen op de energierekening zonder dat u iets inlevert aan woongenot.

 

Lagere energierekening

Al met al levert een duurzame levensstijl een lagere energierekening op omdat uw verbruik minder is. Echter energieleveranciers vergelijken kan direct flink besparen. U kunt kiezen voor goedkope energie waardoor u makkelijk een hoop geld bespaart. Ook kunt u kiezen voor groene energie om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Energie vergelijken is een eenvoudige manier om te besparen op de energierekening.