Welke deur kies ik?

De ramen en deuren hebben een belangrijke taak in het huis. Zo zorgen buitendeuren ervoor dat jij je veilig en comfortabel voelt. Alle deuren binnen zorgen ervoor dat er een duidelijke grens is per kamer en zorgen voor rust. Ramen zorgen voor genoeg licht en luchtcirculatie in het huis. Het kiezen van de juiste deur is niet makkelijk en er zijn veel keuzes. Gelukkig is er hierdoor altijd wel een keuze voor jouw situatie. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee jij de juiste keuze kan maken. 

Buiten

Bij het kiezen van een buitendeur is het vooral verstandig om te kijken naar de praktische mogelijkheden. Een buitendeur moet je namelijk beschermen en een veilig gevoel geven. Je wilt dus een deur hebben die stevig is en ze mogen niet zomaar open te breken zijn. Gelukkig is dit bij veel buitendeuren al het geval. 

Ook is het belangrijk dat een buitendeur goed isoleert. Vooral in de wintermaanden wil je dat hij goed isoleert. Als hij niet goed genoeg isoleert moet je extra energie gebruiken om het warm te houden en lopen de kosten hoog op. 

Als laatste is het materiaal belangrijk. Aluminium ramen en deuren lier hebben weinig onderhoud nodig en blijven sterk. Een houten deur heeft veel onderhoud nodig, want anders zal de kwaliteit en kracht van de deur snel achteruitgaan.  

Binnen

Bij binnendeuren zijn er twee soorten mogelijk. Je hebt stompe deuren en opdekdeuren. Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is dat een stompe deur helemaal in het kozijn valt en een opdekdeur iets over het kozijn. Een stompe deur geeft een moderne en strakke uitstraling. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze vaak minder tocht doorlaat.

Bij binnendeuren is de sfeer heel belangrijk. Binnendeuren zijn van grote invloed op de sfeer in het huis. Bij het kiezen van de deuren is het belangrijk dat je een kleur kiest die goed bij het interieur. Een goede keuze zijn pvc deuren en ramen. Dankzij een groot aanbod kleurcoatings ben je zeker dat je pvc-ramen en -deuren perfect aansluiten bij de stijl van je woning. Het plaatsen van deze deuren kun je het beste laten doen door ARW. Dit bedrijf plaatst pvc ramen en deuren lier en omstreken.