Geef je huis een make-over met deze kleine aanpassingen!

Done - Porseleinen schakelaars en stopcontact

Soms heeft een kamer slechts een kleine aanpassing nodig om op zijn best te zijn. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige manieren om het ontwerp van je huis te verbeteren zonder veel kosten, tijd of zelfs maar moeite. Hier lees je hoe jij jouw ruimte kan omtoveren naar een waarop je opnieuw helemaal verliefd zal worden.

Het zit hem in de kleine details

Niet iedereen heeft door hoe belangrijk de kleine details wel niet zijn. Er daarmee bedoelen we niet raamdecoratie of schilderijen. Nee, nog kleiner! Heb jij een strak interieur? Denk dan eens aan modern industrieel zwart deurbeslag. Dit kan een ware eyecatcher zijn in jouw huis. Het werkt zelfs goed in een Scandinavisch interieur, aangezien je hier details wilt hebben die een contrast toevoegen. Ook wanneer je huis minder modern is, zijn er kleine aanpassingen die veel kunnen veranderen. Denk aan retro deurbeslag in jaren 30 stijl of retro schakelaars en stopcontacten. Je kunt je niet eens verbeelden wat dit zal doen voor je kamer. Gewoon proberen dus!

Meer verlichting

Investeren in goedkope, moderne verlichtingsarmaturen kan een statement maken in elke kamer. Denk aan een kroonluchter in je woonkamer, een middelpunt boven de eettafel of stijlvolle verlichting boven je kookeiland. Evenzo zal een reeks tafel- en vloerlampen verspreid over de woonruimtes van jouw huis de sfeer versterken. Je kunt hierbij makkelijk gebruik maken van tweedehandswinkels om je droomitems te scoren!

Verschuif je meubelen

Voordat je gaat kreunen over de hoeveelheid werk dat dit kost, moeten we dit even benadrukken: je hebt alleen maar een behulpzame vriend(in) nodig om dit in een half uurtje voor elkaar te hebben. Door je bank, eettafel of bed naar een andere muur te verplaatsen, kun je de indeling volledig veranderen. Je kunt meer ruimte creëren of juist een knus hoekje maken. Niet alleen dat, maar het verplaatsen van meubels geeft je ook het gevoel van een nieuwe kamer zonder dat het ook maar één euro heeft gekost. Ideaal dus!