Wat te doen met oude eetkamerstoelen?

We komen wel eens op een bepaald punt dat je alles wil verfrissen en een ander interieur zou willen. Iedereen komt gewoon op dat punt terecht en dat is niet erg, maar het kan soms heel handig uitkomen en juist ook weer niet. Op dat punt ga je dan kijken wat mogelijk vervangen kan worden of mogelijk gewoon weg wordt gegooid. Maar wist je dat je ook gewoon nieuw leven in jouw meubels kan blazen zonder ze te vervangen of weg te gooien?

 

Alles vervangen en/of weggooien

De keuze is aan jezelf, ga je meubels vervangen of weggooien? Eigenlijk is het bijna hetzelfde alleen wanneer je iets weg gooit betekent dat niet meteen dat je het dan ook vervangt. Je kan ervoor kiezen om een meubel weg te gooien of weg te doen en een ander soort meubelstuk te laten komen. Niet precies hetzelfde en dan vervang je het meubelstuk niet. Je hebt bijvoorbeeld een oude stoel staan die je gewoon te oud is geworden en eigenlijk niet meer bij het interieur past. Je vindt dat die wel weg mag en gooi je ook weg. In plaats van een nieuwe stoel heb je meer ruimte voor jouw prachte chaise lounge en creëer je meer ruimte, maar je kan er ook voor kiezen om juist een paar kleine krukjes met een tafeltje er neer te zetten voor je kinderen. Dat zij daar samen kunnen zitten.

 

Wil je toch liever de stoel vervangen? Dat is geen probleem, je kan meestal bij vele woonzaken een stoel inleveren voor extra korting of mogelijk ergens anders iemand mee blij maken door het op een soort marktplaats te zetten. Zo kun je dan de stoel vervangen door een stoel die jouw interieur net wat frisser maakt of juist accentueert.

 

Wat dacht je van herstofferen?

Wist je dat het ook mogelijk is om jouw eetkamerstoelen te herstofferen of jouw mooie loungestoel. Niet elke woonzaak doet dat maar ga eerst eens op onderzoek uit of het mogelijk is voor jouw stoel. Het kan juist net dat zijn om jouw interieur een beetje op te frissen. Misschien jouw montis charly herstofferen? Of een andere soort stoel?