Wat voor een kat heb jij?

De ene kat houdt van lekker op de bank of op schoot liggen samen met het baasje. Een paar keer geaaid worden en dan lekker luieren. De andere kat gaat zo vaak als het kan door het kattenluik naar buiten en die zie je pas weer tegen etenstijd verschijnen. Net als bij mensen, zijn alle katten hartstikke verschillend! Iedere kat heeft z’n eigen persoonlijkheid en die heeft andere verzorging nodig.

Een echte binnenkat

Een kat die het liefst lekker warm binnen zit en helemaal niet van het koude weer buiten houdt, zal bijvoorbeeld erg blij zijn met activiteiten die hij binnen kan doen. Een lekkere krabpaal of andere speeltjes bijvoorbeeld. Zo kan er nog steeds aan de conditie gewerkt worden en wordt de kat geprikkeld tijdens het spelen. Een kat niet stimuleren kan leiden tot een verdrietige kat die helemaal niks meer wilt doen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid! Zorg dus ook voor katten die graag binnen zitten dat ze voldoende bewegen en uitdaging krijgen.

Of een avonturier

Als jouw kat een ware avonturier is die altijd buiten wilt vertoeven, heb je echt een kattenluik nodig. Het is niet veilig om je achterdeur op een kier te laten staan als jij de hele dag weg bent, alleen maar om je kat zelf naar binnen of buiten te kunnen laten gaan. Een kattenluik zorgt ervoor dat je deur gewoon op slot kan wanneer je weg gaat, en je kat kan de hele dag nog beslissen of hij naar binnen of naar buiten wilt. Een kattenluik met chip kan zelfs de chips in katten lezen en zal alleen het deurtje openen wanneer de kat des huizes er voor staat. Zo komen er geen vreemden naar binnen!

 

Een avontuurlijke kat weet zichzelf gelukkig goed uit te dagen. Maar bij een buitenkat zal je ook vaak moeten checken hoe het met de gezondheid gesteld is, op straat kan hij heel veel geks tegenkomen natuurlijk!