Wat zijn de voordelen van een sportmassage?

Een sportmassage is niet zomaar een massage maar een met een daadwerkelijk doel. Het doel is namelijk om ervoor te zorgen dat de doorbloeding van je spieren beter wordt. Zo worden de afvalstoffen van je lichaam beter afgevoerd en de aanvoer van bouwstoffen verbetert. Dit zorgt ervoor dat je als sporter beter kan presteren. Maar wat zijn nu de voordelen van zo’n sport massage?

Sneller herstel

Om te beginnen is het grootste voordeel van sportmassages een sneller herstel. Zoals hierboven werd gezegd worden afvalstoffen beter afgevoerd door zo’n sportmassage. Daarnaast zorgt het ook voor een betere aanvoer van bouwstoffen. Dit heeft dus daadwerkelijk een goed effect het een wat je nodig hebt wordt verbeterd terwijl wat je niet nodig hebt beter wordt afgevoerd. Je kan het effect hiervan zelf vast voorstellen. Wanneer je dus een flinke blessure hebt opgelopen is de kans groot wanneer je het laat behandelen d.m.v. sportmassages het herstel versneld wordt. Het ligt er natuurlijk ook aan meerdere variabelen maar over het algemeen kan je zeggen dat het herstel versneld wordt.

Blessures voorkomen

De sportmassages zorgen er niet alleen voor dat je sneller herstelt maar ook dat je blessures voorkomt. Stel je namelijk eens voor dat je een hele dag gaat wielrennen en na 5 uur gefietst te hebben stop je ineens. Je spieren hebben eigenlijk geen tijd gehad om rustig af te bouwen en hierdoor kunnen er blessures ontstaan. Dit geldt hetzelfde maar dan ook bij andere bekende sporten. Je kan het ook anders bekijken namelijk vanaf het begin. Wanneer je gaat voetballen zonder warming up is de kans ook groot dat je blessures op gaat lopen. Ook zo’n sportmassage kan ervoor zorgen dat je spieren alvast zijn voorverwarmd voor wat er komen gaat. Zo’n massage moet je wel uit laten voeren door een specialist en dus niet door je vrouw (als zij hiervoor niet is opgeleid). Het gaat namelijk om bepaalde technieken die goed zijn voor je spieren. Zo’n masseur vind je al snel op internet als je gewoon googled in je omgeving, met als voorbeeld Sportmassage Utrecht.