Eigen werkplek aan huis creëren

We werken steeds vaker thuis. Werk jij ook steeds vaker thuis? Top, want dan kan je een werkplek of werkruimte inrichten zoals jij dat fijn vindt. Misschien heb je al een aparte kamer in huis waar je een lekker groot bureau kwijt kan. Hieronder vind je enkele tips, onder andere over een plafondplaten systeemplafond om een werkplek stijlvol maar ook praktisch in te richten.

Zorg voor een nette ruimte

Misschien hebben jullie nog wel een ruime zolder, waar jullie nauwelijks komen? Dan is dit bijvoorbeeld de perfecte plek om de handen uit de mouwen te steken en van deze plek een rustige en geordende plek te maken. Naast de zolder kan er ook ruimte zijn in de garage of aan aanbouw. Kortom, loze ruimte die zeer nuttig kan zijn.

Begin met het plaatsen van een vloer en een plafond. Deze basisaspecten zijn belangrijk voor de warmte en verminderd het galmen. Een systeemplafond is een eenvoudige en goedkope manier om een net en strak plafond te plaatsen. Je kan kiezen voor witte plafondplaten om zoveel mogelijk rust te creëren. Het grote voordeel aan een systeemplafond is dat je makkelijk verlichting kan plaatsen en kabels eenvoudig kan wegwerken. Denk daarna na over welke kleur je de werkkamer wilt gaan schilderen. Blauw straalt rust en vrijheid uit, maar aarde tinten kunnen ook heel rustgevend werken.

Bureau

Heb je een gemiddelde lengte? Dan is het aan te raden om een bureau te bevestigen op ongeveer 74 á 76 cm hoogte. Als je dat goed wilt doen, moet je bureau ook 80 cm diep zijn. Verder is het belangrijk dat je armen in een hoek van 90 graden op je bureau kunnen rusten. De hoogte van je stoel is dus net zo belangrijk. Als je met een rechte rug zit, moet en je voeten plat op de grond kunnen staan en je knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Verder is het belangrijk om altijd een opgeruimd bureau te hebben, zodat je daar niet gestrest van kan worden.

Accessoires

Het is ook belangrijk om je werkplek een beetje gezellig te maken. Bloemen en planten kunnen een erg goede toevoeging zijn aan je werkplek. Ook een leuke bureaulamp is extra belangrijk. Naast dat dit erg functioneel is, staat het ook gewoon heel gezellig. Als je graag wat inspiratie wilt, is het leuk om foto’s of beelden in je werkkamer te hangen.