Wat is het Alizonne dieet?

Het Alizonne dieet geniet sinds kort grote bekendheid omdat er een aantal bekende Nederlanders succesvol mee wisten af te vallen. Zo kwamen Angela Groothuizen en Trijntje Oosterhuis in de publiciteit met hun verhaal over het Alizonne dieet en de weg die ze naar een gezonder gewicht bracht. Het Alizonne dieet is echter niet de laatste trend op dieetgebied. Het bestaat al jaren maar door de bekende Nederlanders wint het dieet de laatste tijd aan populariteit. Wij zochten voor je uit wat het Alizonne dieet precies is zodat je beoordelen of het misschien iets voor jou kan zijn. 

Veel meer dan een dieet

Vaak wordt gesproken over het Alizonne dieet, maar eigenlijk is het een methode. Omdat het veel meer omvat dan voedingsrichtlijnen. De Alizonne methode bestaat uit een therapie en het iets wat je niet even thuis kan doen aan de hand van een dieetboek. Je volgt de Alizonne therapie in de privékliniek van Claudia van der Lugt. Deze klinieken zitten verspreid over het gehele land zodat er altijd wel eentje in je regio zit.

Als je begint met de Alizonne methode dan start je met een intake in de kliniek. Deze intake omvat een medisch consult waarbij je lichamelijk wordt onderzocht. Onderdeel van het lichamelijke onderzoek is een bloedonderzoek.

Aan de hand van het lichamelijke onderzoek wordt gekeken welke en therapieën voor jou het beste zijn. Aan de hand van deze gegevens wordt gelijk berekend wat het gehele traject je zal gaan kosten. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal en het type behandelingen wat je nodig zult hebben om je doelstellingen te kunnen behalen.

De gehele Alizonne methode zou je kunnen opdelen in meerdere onderdelen. Deze zijn het dieet, dieet supplementen, ultrasone therapie en bindweefselmassage. Na het behalen van je streefgewicht is er aandacht voor het vasthouden van je ideale gewicht zodat je niet terug valt en gaat jojo-en. 

De ultrasone therapie

De ultrasone therapie bestaat uit laagfrequente geluidsgolven. Deze dienen om het vetweefsel los te maken zodat makkelijker afgebroken kan worden. Een ultrasone behandeling onderga je in één van de klinieken en neemt 20 minuten in beslag. Normaal gesproken doe je de ultrasone therapie wekelijks tenzij er aanleiding voor is om hier van af te wijken. 

De bindweefselmassage

Onderdeel van de methode is de bindweefselmassage. Deze bindweefselmassage helpt je niet om vet te verbranden maar om er beter uit te zien. De bindweefselmassage is bedoelt om cellulitis te verminderen. Iets waar veel mensen met overgewicht mee te maken hebben.

Met een bindweefselmassage worden de diepe huidlagen en weefsels gemasseerd zodat de spanning los kan komen en de doorbloeding wordt verbetert. Door het bindweefsel los te masseren kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Afvalstoffen liggen opgeslagen in het vetweefsel en kunnen het lichaam verlaten als je gaat afvallen. Dit wordt ook wel detoxen genoemd. Zo ga je je beter en energieker voelen als je afvalt. 

Het dieet

Voeding is natuurlijk het belangrijkste als je gaat afvallen. Zonder je dieet aan te passen verlies je geen kilo, ongeacht het aantal ultrasone behandelingen en bindweefselmassages.

Wat je eet tijdens je Alizonne dieet is afhankelijk van je geslacht, leeftijd, gewicht, lengte en doelstellingen. Aan de hand van je gewicht en je lichamelijke onderzoek wordt precies uitgerekend hoeveel eiwitten je per dag moet eten. Het eten van voldoende eiwitten tijdens een dieet is van essentieel belang en is iets wat bij veel diëten de mist in gaat. Eet je niet voldoende eiwitten – terwijl je eet met een caloriebeperking – dan ga je onherroepelijk spiermassa verliezen. Dit is niet alleen nadelig voor je figuur maar brengt bovendien je stofwisseling omlaag. Hoe minder spiermassa je hebt hoe trager je stofwisseling wordt.

Om voldoende eiwitten binnen te krijgen drink je tijdens je Alizonne dieet dagelijks meerdere eiwitshakes. Deze shakes zijn rijk aan eiwitten terwijl ze laag zijn in vetten, koolhydraten en calorieën.

Naast de shakes mag je veel salades en groenten eten. Niet toegestaan zijn suikerhoudende voedingsmiddelen, alcoholhoudende dranken, koolhydraten en ook met vetten moet je voorzichtig zijn. Ook is het goed om veel te drinken.

De salades en groenten bevatten veel vezels. Deze zorgen voor een vol gevoel terwijl ze maar weinig calorieën bevatten. Zo kan je het dieet goed volhouden zonder erge hongergevoelens. De salades en groenten zorgen er tevens voor dat je gezond blijft tijdens het afvallen. Ze leveren je lichaam de nodige vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen.

In het begin van het Alizonne dieet leef je uitsluitend van de eiwitshakes, salades en groenten. Langzaam maar zeker mag je dan steeds meer voedingsmiddelen gaan herintroduceren in je dieet zodat je geleidelijk uitkomt op een natuurlijk en gezond eetpatroon. 

Kosten

Het klinkt allemaal mooi maar helaas is het Alizonne dieet niet voor iedereen weggelegd. De Alizonne methode is namelijk nogal kostbaar. Een geheel behandeltraject duurt normaal gesproken 20 weken. Gedurende deze periode heb je ultrazone behandelingen nodig, bindweefselmassages en maak je gebruik van eiwitshakes en voedingssupplementen. Dit alles bij elkaar maakt dat het Alizonne dieet één van de duurste afslankmethoden is die er bestaat. De totale kosten voor het gehele traject lopen al snel op in de duizenden euro’s. Dit is dan ook het grootste nadeel van deze methode waar verder weinig op af te dingen is.