Waarom gebruiken we deodorant?

In het voorjaar ruik je de lente en op dat moment ga je je kast meteen uitzoeken, want lange vesten mogen weer plaatsmaken voor jurkjes. Erg vervelende is dat je dan niet, alleen je de lente ruikt, maar ook die nare zweetlucht. Wanneer je alles In de wasmachine gooit ruikt alles weer fris, maar misschien is het ook verstandig om je deodorant is onder de loep te nemen.

Waarom moeten we deodorant gebruiken?

We zweten allemaal, door het zweten regelt je lichaam je lichaamstemperatuur en dit is heel nuttig, maar het kan ook flink vervelend zijn. Zweetplekken in je kleren of een nare zweetgeur. Als snel grijpen we dan allemaal naar de deodorant, want niemand wil toch ruiken naar nare luchtjes?

Hoe werkt een deodorant eigenlijk?

Antitranspiranten of deodorants zorgen ervoor dat de zweetgeur minder waarneembaar is. Als ware verander je de geur door er een sterkere en lekkere lucht overheen te leggen. Wanneer de deodorant ook nog eens zorgt voor het verminderen van ze van zweten, dan noemen we het een antitranspirant. Wanneer je minder zweet je produceer je minder geur. Vooral mensen die enorm veel transpireren, kunnen deze middelen gebruiken om minder zwaar te zweten.

Kan deodorant kwaad voor je huid?

In principe kunnen deos je huid geen kwaad doen. Deos bevatten eigenlijk meer parfum stoffen om de zweetgeur te maskeren, maar er worden ook stoffen toegevoegd die bacterie dodend zijn of die de groei van bacteriën tegengegaan. De bovengenoemde stoffen kunnen je huid wel weer irriteren en dit verklaart dan ook waarom sommige mensen huiduitslag krijgen na het gebruik van deodorant. Ook kan het zijn dat je allergisch bent voor bijvoorbeeld bepaalde stoffen en dit kan zorgen voor irritaties in de oksels, die steeds erger worden. Misschien is het dan een optie om deodoranten te gaan gebruiken die parfumvrij zijn. 

Wist je dat In het oude Egypte aluinkristallen met water werden gemengd om zo de zweetgeur te verbergen. De oude Romeinen gebruikten hiervoor weer geiten vet met houtskool. Je kunt trouwens ook talkpoeder gebruiken in plaats van deodorant dat kan een gunstige werking hebben. Talkpoeder zorgt er namelijk voor dat de groei van bacteriën geremd wordt. Heb je nog gevoelige huid, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een deodorantroller zonder alcohol of parfum, kijk hiervoor eens op Care for skin. Hier hebben ze namelijk dat deos en antitranspiranten die vrij zijn van schadelijke ingrediënten en is ook nog eens goed zijn voor het milieu. 

Wist je dat je de mogelijkheid hebt bij hun, om je producten ook nog eens na te vullen? Dat is positief voor je portemonnee. Er zijn ook verschillende lekkere luchtjes te krijgen bij Care for skin, denk hierbij aan bijvoorbeeld kokos of sinaasappelgeur het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je echt niet wil kiezen voor een deo kun je ook nog gebruik maken van een lotion, Crèmes, sticks of talkpoeder