Stappen om fit te worden voor de zomer

Zodra de temperatuur omhoog gaat, beginnen veel vrouwen na te denken over het aankomende badpakseizoen. Het is fijn om er deze zomer goed uit te zien en je goed te voelen op het strand, maar onthoud dat fit worden meer is dat het getal op de weegschaal. Het gaat ook om kracht, uithoudingsvermogen en een goede gezondheid. Je wilt deze zomer energie hebben om van het buitenleven te genieten, en als je in vorm kunt, kun je het beste van deze tijd maken. Volg daarom deze stappen om fit te worden voor de zomer!

Stel een doel buiten je gewicht om

Hang niet al je verwachtingen en motivaties aan een getal op de weegschaal. Bij gewichtsverschil komen schommelingen of stilstaan vaak voor. Als je jezelf een doel stelt dat verder gaat dan dat, zul je waarschijnlijk je motivatie behouden. Probeer deze zomer bijvoorbeeld een aantal kilometer te hardlopen of een aantal extra baantjes te zwemmen.

Zoek het soort routine dat voor jou werkt

Verschillende dingen werken voor verschillende mensen. Sommigen geven er de voorkeur aan om thuis te sporten en sommigen geven de voorkeur aan de sportschool. Persoonlijk vind ik groepslessen bij mijn sportschool Utrecht ontzettend motiverend, terwijl andere zich juist fijner voelen wanneer niemand ze ziet. Zoek daarom iets wat bij jou past zodat je het vol kunt houden.

Raak niet gewond

Als je onverantwoord traint, kun je een blessure oplopen waardoor je aan de zijlijn blijft staan. Ga niet overdrijven met een strakke planning en deadline. Als je redelijk nieuw bent in het trainen, zoek dan gewoon naar beginner workouts en verhoog geleidelijk de intensiteit.

Houd een eetdagboek bij

Door op te schrijven wat je eet, weet je precies hoeveel je eet. Misschien kom je erachter dat je te veel of te weinig eet, of dat je gezonde lunch eigenlijk heel veel suikers en vetten bevat. Dan is het verstandig om een andere maaltijd samen te stellen om je doelen te bereiken.