Wat is eigenlijk het verschil tussen seks en erotiek?

Wat is eigenlijk het verschil tussen sex en erotiek?

Veel mensen denken dat de begrippen seks en erotiek dezelfde betekenis met elkaar delen. Vaak weten ze het verschil niet, ondanks het wel twee afzonderlijke termen zijn. Het is niet hetzelfde, maar het is wel begrijpelijk dat er misverstanden over bestaan. Maar vandaag worden deze misverstanden de wereld uitgeholpen. Het is wel net zo verstandig het verschil te weten tussen seks en erotiek, omdat je er anders zelf ook niet meer uitkomt. Dan is het lastig om te begrijpen of iets alleen seks is, of dat het eigenlijk meer is dan dat.

Seks

Als we het hebben over seks, dan hebben we het over een verlangen. Een seksueel verlangen om precies te zijn. Je verlangt er dan naar om seks te hebben met iemand en je bent er helemaal voor in om van de seks te genieten op dat moment. Toch is het belangrijk om je te realiseren dat seks door iedereen anders wordt ervaren. Voordat je denkt dat het een goed idee is gelijk een dildo anaal kopen, is het belangrijk om ook rekening te houden met de voorkeuren van een ander. Het is om de reden dat seks verschillend wordt ervaren erg belangrijk om hier open over te praten met jouw partner. De een verlangt naar een verschillend soort seks dan de ander doet. Door erover te praten kun je veel beter op elkaar inspelen. Verlangens komen en gaan, dus houdt vooral rekening met elkaar en doe niks tegen je zin in.

Erotiek

Erotiek daarentegen gaat niet alleen maar over een verlangen, maar vooral over de verbeelding. Wat erotiek precies betekent is lastig uit te leggen, omdat erotiek een breed begrip is dat voor iedereen weer wat anders betekent. Het gaat er om hoe jij erotiek wilt ervaren. Vind je het bijvoorbeeld erotisch wanneer iemand zich op een bepaalde manier verkleed of draait het vooral om speeltjes? Het is ook goed mogelijk dat je helemaal niks hebt met erotiek, maar dat je wel verlangt naar seks. Doe vooral waar jij je goed bij voelt.