Zo maak jij jouw havermout ontbijt nog lekkerder!

Havermout als ontbijt is heel erg populair deze tijd maar alleen havermout met melk of yoghurt kan gaan vervelen. Vaak gebruiken mensen bessen of aardbeien als garnering maar dat is ook niet bepaald afwisselend. Verschillende varianten zijn niet alleen leuk en lekker maar ook gezond. Afwisseling zorgt er namelijk vaak voor dat je verschillende vitamines binnen krijgt. Daarom hebben wij 4 overheerlijke varianten van havermout, voor in de ochtend, samengesteld. Zo kan je je dag goed beginnen!

Appel-Kaneel

  • 50 g havermout
  • 200 ml halfvolle melk / 200 ml yoghurt
  • 1/2 appel
  • Gemalen kaneel / kaneel poeder
  1. Warm de melk op. Wanneer de melk bijna kookt voeg je de havermout toe en laat je het +/- 5 minuten indikken. / Doe de havermout in een kom en roer de yoghurt erdoorheen.
  2. Roer de kaneel door de havermout. De hoeveelheid mag je zelf bepalen.
  3. Verwijder eventueel de schil en snijdt de appel in blokjes van +/- 1 cm en voeg deze aan de havermout toe.
  4. Strooi als garnering nog een klein beetje kaneel over de havermout en smullen maar.

 

Peer-Chocolade

  • 50 g havermout
  • 200 ml halfvolle melk / 200 ml yoghurt
  • 1 peer
  • 10 g pure chocolade
  • 3 el honing
  • 2 tl vloeibare boter
  • 1 tl gemalen kaneel / kaneel poeder
  1. Warm de melk op. Wanneer de melk bijna kookt voeg je de havermout toe en laat je het +/- 5 minuten indikken. / Doe de havermout in een kom en roer de yoghurt erdoorheen.
  2. Voeg de kaneel toe aan de havermout.
  3. Snij de peer in 4 kwarten, verwijder de schil en het klokhuis. Snij de peer daarna in blokjes van +/- 1 cm.
  4. Marineer de gesneden peer in de honing en verwarm ondertussen de boter in een steelpan.
  5. Wanneer de boter warm genoeg is laat je de peer +/- 5 minuten karameliseren. Vergeet niet af en toe goed te roeren.
  6. Hak ondertussen de pure chocolade grof.
  7. Voeg de gekarameliseerde blokjes peer en de gehakte chocolade toe aan de havermout en enjoy!

 

Hartige havermout

  • 50 g havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1/2 avocado
  • 1 ei
  • 5 cherrytomaatjes
  • 2 tl citroensap
  • Peper & zout
  1. Verwijder de schil van de avocado en snij deze in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes en besprenkel ze met citroensap.
  2. Doe de havermout, ongezoete amandelmelk in een steelpan en breng aan de kook. Voeg ook een snufje zout toe.
  3. Wanneer de havermout kook zet je het vuur zacht en voeg je de basilicumblaadjes toe. Laat dit +/- 3 minuten staan en vergeet niet af en toe te roeren.
  4. Zet het vuur uit en roer de cherrytomaatjes erdoorheen.
  5. Bak een ei naar keuze en doe ondertussen de havermout in een kom.
  6. Garneer de havermout met het ei en de blokjes avocado en breng op smaak met zout en peper.

No Comments

Leave a Comment