Waarom je een printer beter kan leasen

Of u nu een werkgroep-laserprinter nodig heeft die ook als digitale pers kan worden gebruikt, een grootformaat-inkjet of een plotter die geschikt is voor grote CAD-tekeningen, de afdrukapparatuur kan voor elk bedrijf een grote geldbedrag vertegenwoordigen. Leasen in plaats van kopen kan u helpen uw cashflow te verbeteren en toch de apparaten te leveren die u nodig hebt om een concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden. Naarmate uw hardwarebehoeften evolueren, kan leasing het ook gemakkelijker maken om aan uw behoeften te voldoen en ze te beheren.

Houd apparatuur vers

Omdat apparatuur wordt gehuurd voor een vaste periode, waarna u de gebruikte apparatuur doorgaans terugbrengt naar de leasemaatschappij, kunt u uw leasetermijnen zo plannen dat ze samenvallen met de vervangingscyclus die u wilt handhaven voor uw output hardware. Afhankelijk van het aantal medewerkers dat een apparaat zal gebruiken, het volume dat het afdrukt en de kans dat u het zal ontgroeien of langer zal meegaan, kunt u vooruit plannen voor nieuwe technologie en voorkomen dat u achterop raakt bij verbeteringen in het ontwerp of de functies van de apparatuur.

Gebundelde apparatuur en verbruiksgoederen

Door een printer te leasen kunt u de kosten van verbruiksartikelen en onderhoud doorbelasten in de vaste kosten van de maandelijkse betaling. Afhankelijk van de hardware die u kiest, kunt u wellicht een serviceovereenkomst afsluiten die inkt of toner omvat voor een vast aantal afdrukken per maand of kwartaal, en u kosten in rekening brengt voor extra verbruiksartikelen buiten de uitvoerbasis van de lease. Deze leasestructuur maakt zowel van uw apparatuur als van uw leveringsbetalingen vaste kosten waarvoor u gemakkelijker kunt begroten dan wanneer u gewoon inkt- of tonercartridges koopt wanneer deze op zijn.

Behoud van werkkapitaal

Een printer leasen in plaats van deze rechtstreeks te kopen zorgt ervoor dat u de mogelijk grote initiële kosten van een aankoop van apparatuur vermijd. Als u uw aankoop financiert met een banklening, wordt u gevraagd om een aanbetaling van 10 tot 20 procent. In een leasecontract kan de betaling van de eerste en laatste maanden voor het begin van de leaseperiode worden vastgelegd, maar dit is een veel bescheidener investering vooraf. Door het behoud van uw bedrijfskapitaal kunt u uw geld besteden aan andere behoeften, zoals personeelsgroei of uitbreidingsplannen. De keuze voor een lange leaseperiode kan echter leiden tot lagere betalingsbedragen, wat letterlijk ten koste gaat van hogere totale eigendomskosten, omdat de som van uw betalingen hoger kan zijn dan de aankoopprijs van het apparaat.