Zo zorg je voor een representatief bedrijventerrein

In tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, is niet het bedrijfspand dat de eerste indruk bij je bezoekers maakt, maar het bedrijventerrein waar je gevestigd bent. En laat het nu zo zijn dat de bedrijventerreinen er niet altijd even goed bijstaan, waardoor je een minder goede indruk op je bezoekers maakt. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat het terrein er wel in representatief uitziet? Lees verder en je weet het!

Bewegwijzeringsborden

Een van de grootste irritaties van bezoekers, is dat ze jouw bedrijf op het bedrijventerrein moeten gaan zoeken. Daarom zijn bewegwijzering van groot belang. Plaats aan het begin van iedere straat een bord waarop alle namen van de bedrijven staan die in de straat gevestigd zijn.

Zorg ervoor dat er daarnaast bij ieder bedrijf een bord staat met de bedrijfsnaam en een pijl naar de parkeergelegenheid. Op die manier wordt het voor je bezoekers eenvoudig om over het bedrijventerrein te navigeren.

Beplanting en de bestrating

Bedrijventerreinen moeten een verzorgde indruk maken, daarom is het van belang om de beplanting op het terrein goed te onderhouden. Als ondernemer Wil je echter niet leeggelopen op de onderhoudskosten van het groen, dus is het van belang om voor beplanting te zorgen die relatief weinig onderhoud nodig heeft.

Een hoveniersbedrijf kan je hierover adviseren. We raden je aan om de beplanting en het onderhoud van het bedrijfsterrein geheel uit handen te geven, zodat jij en de andere ondernemers op het bedrijventerrein zich kunnen richten op het uitbouwen van hun bedrijf.

Ken je geen partij om het werk aan uit te besteden? Bezoek dan eens de website van Aardoom Hoveniers en bekijk de diensten op het gebied van terreinonderhoud.

Parkeerplaatsen

Niets is zo irritant als je als bezoeker bij een bedrijf bent aangekomen een niet goed kunt zien waar je mag parkeren. Plaats daarom op het hele terrein bij ieder parkeervak een bordje met de bedrijfsnaam waar de parkeerplaats bij hoort. Wees hier heel consequent in, want anders kan er op ten duur discussie ontstaan tussen verschillende ondernemers over welke parkeerplek bij welk bedrijf hoort.

Verlichting

Bedrijventerreinen liggen over het algemeen op afgelegen plekken. Zorg daarom voor dat het terrein voldoende verlicht is, zodat het in de donkere wintermaanden niet onprettig wordt om over het terrein te moeten rijden.

Nog een afsluitende tip

Wat je als extra zou kunnen doen, is dat je een plattegrond van het bedrijventerrein naar je bezoekers mailt, waarbij je de route over het terrein met een pijl uittekent. Zo weet je bezoeker precies hoe hij moeten rijden indien zijn navigatiesysteem jouw adres niet herkend.