Waar moet je op letten bij het verven van je huis?

Als je van plan bent om je huis te gaan verven (binnen of buiten), dan is het belangrijk dat je een aantal dingen helder hebt voordat de kwast wordt beetgepakt. Je wilt natuurlijk het beste resultaat hebben en het moet een mooi egaal beeld worden. Allereerst is het belangrijk om verschillende kwasten en rollers in huis te halen. Vooral om het feit dat niet elke roller of kwast even geschikt is voor elke verf. Lees daarom eerst wat voor kwasten en rollers de verf nodig heeft om het beste resultaat te geven. Er zijn dan ook twee verschillende soorten kwasten. Met dierlijk haar en met kunststof haren.

Voorbereidend werk

Voordat er überhaupt een verfblik open getrokken kan worden is het belangrijk om al het voorbereidend werk te gaan doen. Dus, zoals al is gezegd, het juiste materiaal kopen. De verf in huis halen, zeilen neerleggen etc. Maar een van de belangrijkste dingen is toch wel het reinigen van het oppervlakte die je wilt gaan schilderen.

Als je een houten trap gaat schilderen is het belangrijk om de vorige verflaag goed te verwijderen. Voor het beste resultaat kan je dit het beste doen met een afbijtmiddel en een verfkrabber. Hierna kan je het beste de beschadigingen aan de trap repareren. Een trap wordt namelijk vaak gebruikt en is zeer gevoelig voor beschadigingen. Als laatste kun je de trap schoonmaken met warm water en een spons. Er kan namelijk van alles op de trap zitten die de kwaliteit van het eindresultaat naar beneden kan halen. De grote boosdoener is hier dan zeker wel kleine stofdeeltjes. Als de trap nog onder het stof zit (en dat is vaak niet eens te zien met het blote oog) kan het zo zijn dat je tijdens het verven alles bij elkaar veegt. Stof gemengd met verf geeft geen mooi resultaat kan ik je vertellen! Je kan kleine harde streepjes krijgen of juist kleine bubbeltjes. Dat wil je natuurlijk niet!

De verf keuze

Je wilt natuurlijk een verf soort hebben die van hoogwaardige kwaliteit is en goed dekkend is. Want goed dekkend kan betekenen dat één of twee lagen voldoende kan zijn. Minder werk dus! De keuze in het soort verf is dan ook heel belangrijk. Het moet niet te veel geld kosten maar je wilt ook geen verf van slechte kwaliteit op de trap smeren. Het merk Sigma is dan de perfect keuze. En als ik een specifieke verf mag aanraden is dat zeker de Sigma S2U Nova Satin. Lekker gaan verven dus!