Vier tips voor een zomerklare huid

Als de temperatuur stijgt, willen we allemaal wat meer huid laten zien. De truien kunnen opgeborgen worden en we gaan over naar tanktops en zomerjurken. Heftige make-up laten we in de warme maanden ook liever zitten, want je zweet het toch van je gezicht af, en dat is natuurlijk zonde. Hoewel dit allemaal ontzettend fijn is, heb je misschien een beetje paniek. Want is jouw huid wel klaar voor de zomer? Nou, dit jaar hoef je je geen zorgen te maken. Volg gewoon onze vier tips en geniet de hele zomer van een oogverblindende, zonovergoten huid.

Exfoliëren

Om je huid er stralender uit te laten zien, moet je exfoliëren. Hierdoor wordt de dode huid verwijderd die, indien onbehandeld, je gezicht dof kan maken. Net zoals bij alle skincare producten, wil je investeren in een scrub die natuurlijk ingrediënten gebruikt en chemische troep vermijdt. Een van mijn favorieten zijn bijvoorbeeld de Rainpharma producten. Zij voldoen hier aan en hebben werkelijk alles wat je nodig hebt!

Hydrateren

Een extra bonus van een goede exfoliatieroutine is dat je huid jouw vochtinbrengende crème beter opneemt. Dit is belangrijk in de zomer, want je huid heeft alle hydratatie nodig = die ze kan krijgen om te helpen in haar strijd tegen de zon. Bovendien heeft het hydrateren van je huid de toegevoegde bonus dat je kleurtje langer vasthoudt. Fijn!

Altijd beschermen tegen de zon

We houden ervan om bruin te worden, maar alleen een dwaas neemt geen voorzorgsmaatregelen om jezelf tegen de zon te beschermen. Niemand vindt een door de zon verbrande huid immers sexy, dus smeer je goed in met zonnebrandcrème.

Gezichtsbehandelingen

Geloof ons, die vrouwen die altijd van een perfecte huid lijken te hebben, hebben daar trucjes voor. Dit komt namelijk niet zomaar aanwaaien. Het boeken van gezichtsbehandelingen voorziet de huid van een regelmatige diepe reiniging die de poriën ontstopt en puistjes vervaagt. Het enige probleem is dat een regelmatig bezoek best duur is, dus lees je een in en wordt je eigen schoonheidsspecialist!