Wat zijn de voordelen van een ooglidcorrectie?

voordelen ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen in Nederland, maar deze ingreep kan ook nodig zijn om medische redenen. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine cosmetische ingreep dat veel voordelen met zich meebrengt. Zeker als je de ingreep laat uitvoeren door een gespecialiseerde plastisch chirurg met ervaring dan zal je veel voordelen ervaren. Wij hebben alle voordelen van een ooglidcorrectie voor je verzameld en vertellen daar graag meer over.

De voordelen van een ooglidcorrectie op een rijtje

Bij een ooglidcorrectie heb je de keuze uit een boven- en onderooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie is de beste ingreep als je last hebt van hangende oogleden. Overhangende oogleden kunnen voor veel klachten zorgen, zoals slecht zicht en hoofdpijn. Een onderooglidcorrectie wordt gedaan om wallen te verwijderen of te verminderen. Beide oogleden hebben een groot effect op je uitstraling. Een ooglidcorrectie zorgt voor een frissere en jongere blik. Meer voordelen van een ooglidcorrectie zijn:

 

  • Frisse uitstraling
  • Uitgeruste blik
  • Nauwelijks zichtbare littekens
  • Minder hoofdpijn
  • Geen plakkend en drukkend gevoel meer
  • Verbeterd zicht
  • Minder last van vermoeide ogen
  • Geen “zware” ogen meer
  • Pijnloze ingreep
  • Na de behandeling mag je direct naar huis

Uitgeruste blik en een frisse uitstraling

Als je last hebt van permanente wallen of hangende oogleden dan heb je vast regelmatig gehoord dat je er vermoeid uitziet. Ook wanneer je dit niet bent. Door een ooglidcorrectie behandeling krijg je weer een uitgeruste blik en een frisse uitstraling. Je zal er niet snel meer moe uitzien. 

Nauwelijks zichtbare littekens

Iedere ingreep heeft als gevolg dat er kleine littekens ontstaan. Ook bij een ooglidcorrectie ontstaan er kleine littekens. De plastisch chirurg plaatst de hechtingen in de huidplooi, waardoor de littekens haast onzichtbaar zijn.

Minder hoofdpijn

Herhaaldelijk optrekken van de wenkbrauwen kan hoofdpijn veroorzaken. Met hangende oogleden trek je de wenkbrauwen op voor een verbeterd zicht. Een bovenooglidcorrectie zorgt ervoor dat dit niet meer nodig is, waardoor je hoofdpijn klachten ook zullen verminderen.

Geen drukkend gevoel meer

Hangende oogleden voelen vaak zwaar aan en geven een drukkend gevoel op de ogen. Na een ooglidcorrectie zal je van deze klachten geen last meer hebben.

Verbeterd zicht

Wanneer je bovenste oogleden gedeeltelijk over het oog vallen kan dit je zicht behoorlijk afnemen. Ook bij een gedraaide rand van het onderooglid, ook wel entropion genoemd, kan het zicht verslechteren. Een ooglidcorrectie uitgevoerd door een plastisch chirurg kan deze klachten verhelpen.