Toe aan een goeie nachtrust? Maak daar werk van!

Maar je hebt alles al geprobeerd! Raam open, raam dicht, op de bank slapen, extra deken, zonder deken, wel of geen pyama, geen koffie overdag… wat kun je nou nog meer doen?!

Van alles. We gaan er hierbij tenminste vanuit dat je gebrekkige slaappatroon te maken heeft met een fysiek ongemak. Het is best interessant om te weten dat lichaam en geest op het gebied van nachtrust het grootste voorbeeld van hun onlosmakelijke verbintenis tonen. Is je lichaam uit balans, dan je geest ook. Althans, dat is zeker mogelijk. Want zodra je weet dat je lijf niet voldoende heeft gehad, kun je je overdag vaak niet goed concentreren. En ook je humeur gaat dan vaak snel onderuit, waar je omgeving dan weer de dupe van is.

Dat hoeft natuurlijk zo niet. Daarom hebben we enkele bedden op een rijtje gezet, met hun uiteenlopende voordelen uiteraard.

Hoogslaper

Zodra je flink op leeftijd bent – of juist allesbehalve – kan het een obstakel vormen om zo’n trap te beklimmen. Is dat echter geen probleem? Dan zul je er veel plezier aan beleven! Bedenk sowieso dat je een heleboel ruimte onder je bed overhoudt voor… wat dan ook. Kisten, kasten en andere opbergplekken. Of een bureau. Wellicht een gezellige zithoek. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dit is nou precies wat een bed aan de grond je niet kan bieden. Want omdat je ledikant zich op zo’n grote hoogte bevindt – vandaar de naam -, krijg je d’r een behoorlijk oppervlak bij!

Twijfelaar

De juiste keuze maken voor je bed is al zo lastig. Zeker wanneer het aankomt op formaat. Wil je lekker ruim in je eentje kunnen liggen of toch knus tegen een eventuele partner aan? Tjongejonge, wat ben je toch een… twijfelaar. Bingo!

Sowieso is dit bed een stuk minder breed dan een tweepersoons model. Mocht je daarmee net niet uitkomen met de beschikbare ruimte in je slaapkamer, dan is een twijfelaar altijd een uitstekend alternatief. En je kunt lekker met z’n tweeën slapen! Maar drie, dat wordt toch echt te veel, hoor…

Slaapbank

Met je telefoon kun je tegenwoordig berichten sturen, e-mailen, video’s en foto’s opnemen, muziek luisteren, video’s bekijken.. oh ja, en bellen. Hartstikke leuk, die multifunctionaliteit! Maar dat kennen we al decennialang uit andere gebruiksvoorwerpen. Bijvoorbeeld de slaapbank!

Natuurlijk kun je op een bank ook languit liggen. Maar echt bedoeld op een tukkie op te doen is zo’n meubel doorgaans niet. Een uitklapbare slaapbank denkt daar echter heel anders over. Nou ja, de ontwerpers ervan, dan. Nu heb je een comfortabele plek om te zitten én eventuele logees kwijt te kunnen.

Succes met kiezen. En welterusten!