Tips voor het inrichten van je tuin

Van plan om de tuin eens goed aan te pakken? Dan zijn er altijd dingen waar je rekening mee moet houden! Had je bijvoorbeeld al gedacht aan een schaduwplekje of de juiste omheining? In deze blog lees je het allemaal!

Schaduw

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de zomers die steeds heter worden. Heb je geen plek voor een overkapping in je tuin? Bedenk dan goed dat het tegenwoordig echt wel noodzakelijk is om een schaduwplekje te hebben, mocht je hele dagen in je tuin willen spenderen. Tegenwoordig zijn hier ook vele andere leuke oplossingen voor. Bijvoorbeeld een schaduwdoek, wat er ook nog eens super leuk uitziet! Misschien heb je wel gewoon een grote plant of boom staan waar je lekker onder kunt gaan zitten, of je koopt gewoon lekker makkelijk een parasol!

Gluren bij de buren

Je wilt natuurlijk ook lekker ongestoord in je bikini in de tuin kunnen liggen, zonder dat de buren zomaar alles kunnen zien. Zorg ervoor dat je tuin dus op een goede, maar vooral ook leuke, manier omheind is. Het meest standaard is een schutting of haag, maar tegenwoordig is ook het Frans hekwerk erg in trek. Om zeker te weten dat hier niet doorheen gekeken kan worden, kun je het bijvoorbeeld ook nog laten begroeien met mooie bloemen of planten.

Verlichting

Tot slot, klein maar fijn, doet verlichting ook veel met je tuin. Hier en daar een lampje of een spotje gericht op die ene boom of plant kan een tuin helemaal afmaken!