Tips voor persoonlijke feestversiering

Ga jij binnenkort een feestje geven, maar ben je nog op zoek naar inspiratie of goede feestversiering tips? Zoek niet verder, want je bent hier aan het juiste adres! In dit artikel leggen wij jou, hoe je op een gemakkelijke en creatieve wijze jouw huis omtovert tot een echte feestzaal. Ben jij benieuwd hoe jij dit voor elkaar kunt krijgen? Lees dan snel verder.

Tip 1: fleur de versiering op

Wanneer je een feestje geeft, heb je uiteraard versiering nodig. Online en in de winkels zijn heel veel verschillende soorten versiering te koop, maar wanneer je opzoek bent naar iets persoonlijks, kun je het beste zelf jouw versiering opfleuren.

Ballonnen, slingers en waaiers zijn perfecte feestversiering dat gepersonaliseerd kan worden! Doe dit met bijvoorbeeld verf, stiften, glitters of foto’s. Schilder of teken dan bijvoorbeeld figuren, patronen en teksten op de ballonnen en waaiers.

Slingers zijn ideaal om daar weer andere prul aan te hangen. Hang aan de slingers bijvoorbeeld touwtjes, met daaraan foto’s. Heb jij geen leuke, geprinte foto’s? Kies er dan voor om gedurende het feest, foto’s van de gasten aan de touwtjes te hangen. Maak dan de foto’s met behulp van een polaroid camera en hang ze vervolgens aan het touw met een paperclip.

Tip 2: maak een fotomuur

Tegenwoordig wordt bijna ieder detail op camera vastgelegd en feestjes zijn daar geen uitzondering van. Een fotomuur is een aangewezen plek, waar gasten een foto kunnen maken met een bepaalde achtergrond of frame.

Het maken van een fotomuur, kun je op tal manieren zelf invulling aan geven. Ga jij bijvoorbeeld voor een gave achtergrond, een frame of combinatie van beiden? Dit kun je met verschillende feestversiering voor elkaar krijgen. Met behulp van ballonnen, kun je een figuur rijgen.

Liever op zoek naar iets makkelijkers? Hang dan bijvoorbeeld feest-waaiers op de muren. Deze plak je simpelweg tegen de muur en creëren een exotische sfeer. Een andere optie, is om met ballon-letters een naam of boodschap op te hangen. De gasten kunnen dan daaronder staan voor de foto.

Tip 3: laat plastic spreken

Op feestjes wordt vaak gebruik gemaakt van plastic servies en glazen. Ontzettend handig voor de gastheer/gastvrouw om dit op te ruimen, maar erg charmant staat het niet. Er zijn verschillende manieren, om dit plastic servies toch een nieuw leven in te blazen. In plaats van het plastic servies opgestapeld te laten op de hoek van de tafel, kun je het servies anders presenteren.

Je kunt bijvoorbeeld besteksetjes maken, door het bestek met een touwtje samen te binden en er een bloemetje bij te stoppen. Wordt dit een te grote klus? Zorg er dan voor dat je de ruimte rondom het servies opfleurt. Doe dit door kaarsjes of bloemen op te tafel te plaatsen.

Tip 4: neem de zorg uit handen

In plaats van dat jij veel moeite en energie steekt in het kopen en versieren van jouw locatie, laat je de gasten dit voor jou doen. Dit kun je doen door een muur vrij te houden en daar een (witte) doek voor te spannen. Op dit doek kunnen de gasten dan iets tekenen of schrijven, wat toch leuker is dan een gastenboek.