Wat is een reinigingscartridge?

Als je merkt dat je printer niet meer zo goed werkt als voorheen is de kans groot dat je printer verstopt is. Een slechtere kwaliteit van de afdrukken of afdrukken die helemaal niet meer zichtbaar zijn is het gevolg van een verstopte printer. Dit is natuurlijk een erg vervelend probleem om te hebben. Maar geen zorgen het eind van je printer is nog niet in zicht. Gelukkig bestaat er een redelijk eenvoudige oplossing voor printers met een losse printkop: de reinigingscartridge. Een reinigingscartridge is een cartridge waar reinigingsvloeistof in zit in plaats van inkt. Deze reinigingsvloeistof zorgt ervoor dat de harde inkt afbreekt en de verstopping oplost.

 

Hoe werkt een reinigingscartridge?

Als je je printer intensief gebruikt is het belangrijk om je printer regelmatig schoon te maken. Dit zal de levensduur van je printer vergroten. Maar ook als je je printer niet intensief gebruikt is het verstandig om deze schoon te maken. Als een printer niet intensief wordt gebruikt bestaat het risico dat de cartridges uitdrogen of de spuitkanaaltjes verstopt raken. Deze kanalen slippen tijdens gebruik ook langzaam dicht. Lange tijd zal je hier niks van merken, maar als de problemen beginnen ben je eigenlijk al te laat. Als de kanalen volledig gesloten zijn beginnen de problemen, en op dit moment is het lastig op te lossen. Het is dus het beste om je printer regelmatig te spoelen door middel van reinigingscartridge.

 

Hoe gebruik je een reinigingscartridge?

Een reinigingscartridge is vrij makkelijk in gebruik. Het is verstandig om het eerst ‘s avonds te doen en het vervolgens de volgende ochtend te herhalen. Als je klaar bent met het uitvoeren van de reiniging kun je de reguliere cartridge weer terugplaatsen. Verder is het aan te raden om elke keer als je nieuwe cartridges installeert de reinigingscartridges te gebruiken om verstopping te voorkomen. Gebruik altijd dezelfde kleur voor een reiniging om problemen bij het schoonmaken te voorkomen. Na gebruik kun je de reinigingscartridges weer sluiten.