Hoe te besparen door abonnementen te annuleren die je bent vergeten

Films, shows, muziek onderweg! Abonnementsdiensten kunnen je super drukke leven heel veel gemak brengen. Maar als je betaalt voor services die je niet eens gebruikt, kunnen ze ook vervelend zijn. Een abbonement opzeggen kans simpel en snel via Opzeggen.nl. We hebben een aantal tips hieronder opgesomd met de methodes om snel vergeten abonnement te vinden en op te zeggen.

1. Maak een abonnement inventaris aan

Eerste dingen: maak een lijst van alles waarvoor u momenteel betaalt, inclusief:

 

  • Tv- en film streaming services
  • Muziekstreamingdiensten
  • Audioboek-abonnementen
  • Fitness abonnementen
  • Abonnementen voor gezondheid en schoonheid
  • Huisdier gerelateerde diensten (zoals BarkBox)
  • Streaming- of abonnementsdiensten voor kinderen (als je die hebt)
  • Tijdschriften en kranten.

 

Tip: Een eenvoudige manier om dit te doen, is door jouw meest recente bankrekeningafschrift en creditcard afschriften op te vragen en deze regel voor regel door te nemen. Voeg elk toe aan een lijst met de naam van de service, waar het voor is, hoe vaak je betaalt en hoeveel.

2. Bepaal welke abonnementen je wilt behouden

Als je eenmaal je abonnement voorraad hebt, vraag jezelf dan af hoe vaak je ze echt gebruikt. (Als het antwoord niet zo vaak is, verplaats het dan naar je “annuleren” lijst!)

 

Tip 1: Een gemakkelijke manier om te zien hoe vaak je een dienst gebruikt = Probeer in te loggen op jouw account. Als je jouw wachtwoord niet meer weet – of een bericht krijgt dat het tijd is om jouw wachtwoord bij te werken – is dat een teken dat het tijd is om te annuleren!

 

Tip 2: Zoek naar gebieden waar streamingdiensten elkaar kunnen overlappen. Als je bijvoorbeeld betaalt voor meerdere tv- en film streaming services, verschijnen dan dezelfde shows en films op elke? Als dat zo is, kun je er een kiezen om te houden en de andere weggooien. Je doet niet meer mee aan de postcodeloterij? De postcodeloterij opzeggen kan simpel en snel via de services van Opzeggen.nl. 

 

Tip 3: Overweeg of een van jouw abonnementen extra voordelen biedt. Amazon Prime Video maakt het bijvoorbeeld gemakkelijk om films en tv-programma’s te streamen. En als Amazon Prime-klant profiteer je ook van gratis verzending binnen twee dagen voor in aanmerking komende artikelen. Als je regelmatig bij Amazon winkelt, kan het geld dat je bespaart op verzendkosten gemakkelijk de jaarlijkse vergoeding voor Amazon Prime rechtvaardigen, zelfs als je Prime Video niet zo vaak gebruikt.

3. Abonnementen handmatig annuleren

Als je de lijst met abonnementen die je wilt behouden hebt verkort, is de volgende stap het annuleren van de abonnementen die je niet langer nodig hebt of gebruikt.

 

Er zijn twee manieren waarop u dit kunt doen:

 

  • Abonnementen handmatig opzeggen
  • Laat een app ze voor je annuleren.

 

Handmatig opzeggen van abonnementen betekent meestal inloggen in jouw online account. Als je niet kunt vinden waar je kunt annuleren, moet je mogelijk de abonnementsservice provider bellen of mailen om een ​​annulering aan te vragen.

 

Tip 1: Let bij het opzeggen van een abonnementsservice op wanneer deze daadwerkelijk verloopt. Als je bijvoorbeeld al op de 30e van de maand voor een service hebt betaald en je annuleert op de 25e, heb je mogelijk nog steeds toegang tot de service voor de resterende vijf dagen.

 

Tip 2: Als je eenmaal hebt opgezegd, controleer dan de komende twee maanden jouw bankrekening- of creditcard afschriften om er zeker van te zijn dat er niets meer in rekening wordt gebracht.