Leuke manieren om je huis te versieren

De mooiste tijd van het jaar ligt om de hoek! Haal alle kerstversieringen en lichtsnoeren uit de kast. Maar waar begint u met het versieren van uw interieur? En hoe brengt u de kerstversiering op een stijlvolle manier aan in huis? Bij deze een paar tips en ideeën voor een gezellig kerstinterieur.

Breng buiten naar binnen

Kerstgroen staat garant voor directe kerstsfeer. Plus: uw huis gaat zo lekker naar kerstmis ruiken. Wat u tijdens de kerst naar binnen wilt halen aan groen zijn: dennentakken, Guirlandes en droogbloem kransen. Voor de mensen die niet weten wat Guirlandes zijn; Guirlandes zijn een populaire kerstdecoratie om gevels, binnenruimtes en overspanningen een ouderwets gezellige sfeer te brengen met kerst. Een guirlande met verlichting gebruik je bijvoorbeeld als groene kerstslinger aan een plafond of overspanning.

Kerstmis begint bij de voordeur

Een prettige kerstsfeer begint zodra u het huis binnenkomt. Voor een subtiel tintje hangt u één of meerdere sterren aan de voordeur. Maak de ster persoonlijk met uw eigen linten of decoratie en geef sfeer aan de ingang van uw kersthuis.

Kies de mooiste kerstversieringen

Tijd om de kerstboom te versieren! Kies mooie kerstversieringen en match de kleuren in de boom met de rest van uw interieur. Als u ervoor kiest om te decoreren in kleuren of tinten die in uw huis voorkomen, zult u snel een mooi geheel creëren. Denk aan twee of drie kleuren, dat ziet er het meest aantrekkelijk uit. Rood en wit is een klassieker. Groen, roze en donkerrood passen ook goed bij kerst.

Atmosferisch licht

Licht is een geweldige sfeermaker en onmisbaar tijdens de kerstvakantie. Als u kiest voor verlichting in dezelfde kleur, blijft het sfeervol. Koop bijvoorbeeld een paar keer hetzelfde lichtsnoer en gebruik het op verschillende plaatsen in het huis.  Meestal wordt er voor wit licht gekozen, maar rood kan ook. Lichtjes in de kerstboom zijn ook altijd een goede manier om de sfeer in huis te verbeteren.