Smart lamp versus slimme stekker: welke is geschikt voor u?

Slimme verlichting is een van de gemakkelijkste en meest gebruikelijke manieren om aan de slag te gaan met domotica.

Vandaag lichten we enkele van de verschillen toe tussen de drie belangrijkste vormen van slimme verlichting die tot uw beschikking staan:

  • Slimme lampen
  • Slimme stekkers
  • Slimme schakelaars

Als u daarentegen niet echt het verschil kent tussen de verschillende vormen van slimme verlichting en u wilt zien wat voor u het meest logisch is, gaan we meteen aan de slag met slimme lampen, misschien wel de eenvoudigste manier om begin…

Verlicht uw huis met slimme lampen

Zoals bij alle vormen van slimme verlichting, brengt een smart lamp de dubbele pijler van domotica samen: gemak en veiligheid.

Door uw verlichting in handen te nemen met niets anders dan een app op uw smartphone of spraakopdrachten, kunt u een einde maken aan het rondsnuffelen en bukken om handmatig op de lichten te drukken. Dit is op zichzelf al een waardevolle reden om te investeren in slimme lampen.

Slimme stekkers

Met deze intelligente stopcontacten kunt u bijna elk apparaat dat u aansluit met uw smartphone of een spraakgestuurde slimme luidspreker bedienen.

Van lampen en ventilatoren tot koffiemachines en potjes, een slimme stekker is niet ingewikkelder in gebruik dan een gewoon stopcontact en bieden u veel meer naadloze functionaliteit.

Of je nu je koffiemachine wilt starten terwijl je nog boven bent om je ’s ochtends klaar te maken of de lichten aan wilt doen wanneer de film is afgelopen zonder van de bank af te komen, smart plus is veelzijdig, goedkoop en uiterst eenvoudig te gebruiken.

Om verwarring te voorkomen, worden slimme stekkers en slimme stopcontacten onderling uitwisselbaar gebruikt om exact hetzelfde intelligente stopcontact te beschrijven.

Slimme schakelaars

Hoewel je een vorm van installatie nodig hebt, geven slimme lichtschakelaars je een geweldige mate van flexibiliteit en hoef je niet de kosten van het vervangen van lampen in je hele huis te gebruiken.

 

U staat voor een aantal belangrijke beslissingen wanneer u overweegt uw schakelaars te verbeteren …

  • Bedrade schakelaars: als u een huiseigenaar bent en op zoek bent naar een permanente en volledig geïntegreerde slimme verlichting, zijn bedrade schakelaars volkomen logisch. U moet ervoor zorgen dat er een C-draad op zijn plaats zit, zodat het loont om een ​​elektricien in te schakelen, tenzij u er volledig zeker van bent dat u dit soort werk uitvoert. We raden af ​​om het alleen te doen! Er zijn enkele schakelaars die niet om deze neutrale draad vragen, maar die zijn er maar heel weinig
  • Draadloze schakelaars: volledig draadloze schakelaars worden steeds vaker gebruikt. Compleet met magnetische steunen, je kunt dit op de muur zetten zonder de moeite van herbedrading en ze bellen goed voor huurders of iedereen die niet tevreden is met de kosten en het gedoe van het installeren van bedrade schakelaars

Zodra u hebt besloten of u de bekabelde of draadloze router wilt betreden, kunt u nog een andere keuze maken:

  • Aan / uit-schakelaars: Zoals de naam overduidelijk maakt, krijg je rudimentaire controle over het in- en uitschakelen van je verlichting met niets meer dan een app en je smartphone
  • Dimmerschakelaars: geeft u wat meer speelruimte en u kunt de helderheid van uw verlichting aanpassen met dimmerschakelaars, waardoor ze ideaal zijn als u de verlichtingsniveaus vaak aanpast en niet uit uw stoel wilt blijven springen om te doen zo