Tips om goedkoop boodschappen te doen

Heb je vaak aan het eind van de maand geen cent meer? Dan is het tijd om te besparen. Dit klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is, want als je alleen al bezuinigt op je boodschappen, zie je ineens dat er meer geld op je rekening blijft. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Boodschappen doen in goedkope supermarkten

De Albert Heijn zit misschien op elke hoek, maar voor goedkope boodschappen kun je hier meestal niet terecht. Voor de echte koopjes kun je beter naar een Aldi, Kruidvat of Lidl gaan. Dit bespaart u veel geld! De producten van deze winkels zijn van dezelfde kwaliteit als Albert Heijn, maar dan veel goedkoper. Het kan zijn dat je niet altijd al je boodschappen bij Lidl of Aldi kunt halen, dus koop alleen de meest essentiële boodschappen bij de duurdere supermarkten.

Winkel één keer per week

Het vergt wat oefening, maar één keer per week boodschappen doen is echt mogelijk! Eén keer per week winkelen bespaart u veel geld en leert u om slim te winkelen. Denk wel aan de houdbaarheidsdatum, het zou zonde zijn als je spullen zou moeten weggooien!

Ga winkelen met een volle maag

Het klinkt erg tegenstrijdig om te eten voordat je naar de supermarkt gaat voor eten, maar het is het beste. Winkelen met een rommelende maag is rampzalig voor uw portemonnee! Een rommelende maag zorgt ervoor dat je veel meer voedsel in de mand doet dan je echt nodig hebt. Alles ziet er zo goed uit … Met een volle maag ben je beter bestand de verleidingen waarmee je in de supermarkt te maken krijgt en kom je niet thuis met drie broden en vijf chocoladerepen die je nooit op kunt eten en ook nog eens erg duur zijn.

Maak gebruik van acties

Houd aanbiedingen in de gaten om uw aankopen zo goedkoop mogelijk te maken. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn om wekelijks naar folders te kijken en op basis van aanbiedingen een boodschappenlijstje op te bouwen. Vaak kun je op internet de folders van verschillende winkels, zoals een kruidvat folder of een aldi folder, vinden.