Inspiratie voor een nieuwe keukenachterwand

Sta je op het punt om een nieuwe keuken te kopen en weet je nog niet wat je moet doen met de achterwand. Wij hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet. Er zijn namelijk veel verschillende materialen en kleuren die je kunt gebruiken voor de achterwand in je keuken. Lees onderstaand artikel en vindt de perfecte achterwand voor jouw keuken.

Glas

Door glas te gebruiken voor je keuken achterwand zorg je ervoor dat je ruimte extra licht wordt. Het glas weerspiegeld namelijk het licht in je keuken. Een glazen keuken achterwand geeft je keuken een strakke en moderne uitstraling. Met glas heb je verschillende mogelijkheden in kleuren. Kies bijvoorbeeld voor doorzichtig glas als je niet te veel kleur in je keuken wil, of juist voor blauw of groen of rood. Je kunt het zo gek niet bedenken, met glas is alles mogelijk.

Marmer

Heb je een strakke keuken met voornamelijk witte en zwarte kleurtinten? Kies dan voor een marmeren achterwand om je keuken net dat beetje extra’s te geven. Met marmer printen heb je drukke looks, maar ook wat rustigere patronen. Zo heb je altijd wel iets wat bij jouw voorkeuren past.

Hout

Hout geeft je keuken een natuurlijke sfeer. Het is voor in de keuken wel beter om voor een namaakversie van hout te gaan. Dit is namelijk vaak eenvoudiger te onderhouden en daarbij niet van echt te onderscheiden. Hiermee heb je toch een warme, gezellige uitstraling in je keuken.

Krijtbord

Hoe leuk is het om zelf een versiering te maken op je keuken achterwand. Kies daarom voor een achterwand van krijtverf. Hiermee kun je op de achterwand schrijven met krijtjes. Zet bijvoorbeeld recepten, boodschappenlijstjes of gewoon leuke tekeningetjes op je achterwand. Ben je ze zat, dan veeg je ze eenvoudig weer uit en maak je ruimte voor nieuwe ideeën.