Een paar simpele tips om af te vallen

Een paar simpele tips om af te vallen

Afvallen is voor veel vrouwen een doel. Misschien is het zelfs het meest gekozen ‘goede voornemen’ met nieuwjaar. Als je jezelf hierin herkent wil ik als eerst zeggen dat er geen nieuw jaar hoeft te beginnen om hieraan te gaan werken. Daarnaast wil ik een paar makkelijke tips geven om je op weg te helpen.

Start bij het ontbijt

Een goed begin is het halve werk. Veel mensen slaan het ontbijt over, terwijl juist met een gezond ontbijt afvallen heel goed kan werken. Als je het ontbijt over slaat heb je al gauw de neiging om de rest van de dg meer te eten en te snacken. Begin dus gewoon met een gezond ontbijtje. Havermout of yoghurt kunnen een erg goed begin van de dag verzorgen. Veel eiwitten en goed koolhydraten helpen je goed op weg en geven je een prettig verzadigd gevoel om de dag mee te starten.

Drink water

De beste tip voor echt makkelijk afvallen is simpelweg water drinken. Begin je dag met een groot glas water. Je hebt net ongeveer 8 uur geslapen dus je lichaam kan wel water hydratatie gebruiken. Daarnaast kun je door de dag heen een hongergevoel krijgen wanneer je eigenlijk dorst hebt. Zorg dus dat je gedurende dag ook voldoende water drinkt. De laatste tip omtrent water drinken is dat je echt wel af en toe wat fris of een sapje kunt drinken. Maar zorg dat hier een glas water aan vooraf gaat. Zo zorg je dat je de dorst lest met water en je daarna je frist echt drinkt om even te genieten van een lekkere smaak. Als je met dorst aan de frisdrank begint is de verleiding groter om hier veel van te drinken.

Denk aan porties

De laatste algemene tip om makkelijk af te vallen is om te denken aan porties. Ik geloof dat alles in een gezond dieet past in de juiste porties. Een paar stukjes chocola of een klein schaaltje chocola als tussendoortje kan geen kwaad, als je het maar in een ‘kleine’ portie tot je neemt. Gebruik hiervoor echt schaaltjes om de verleiding van een hele zak chips te weerstaan.