Moet je je kat een waterfontein geven?

Drinkt uw kat uit een waterbak, maar denkt u dat ze het misschien niet lekker vindt? Maakt ze een grote puinhoop in de kom en lijkt ze haar poten te gebruiken om in het water te spelen? Heeft uw dierenarts gezegd dat uw oudere of zieke kat meer vocht moet opnemen?

Een drinkfontein kat is misschien een geweldige oplossing voor uw huis.

Redenen Waterfonteinen zijn goed voor katten

Er zijn verschillende redenen waarom het hebben van een waterfontein voor uw kat een goed idee kan zijn.

Wist je dat katten een lage dorst hebben? Het is waar! In het wild zou het grootste deel van de waterinname van een kat afkomstig zijn van hun voedsel, dat vochtarm vlees bevat, dus ze hebben van nature geen dorst. Dit kan een groot aantal gezondheidsproblemen bij katten veroorzaken of verergeren bij binnen gedomesticeerde katten, waaronder urineweg- en nieraandoeningen.

Katten drinken niet graag uit stilstaande, stilstaande waterbronnen. Katten geven de voorkeur aan stromend water, en daarom zullen sommigen van hen met hun poot op het water in hun kom tikken voordat ze het drinken.

Katten kunnen nogal kieskeurig zijn over wat ze eten en drinken. Kraanwater kan geuren of smaken bevatten die verwerpelijk zijn voor katten.

In alle bovenstaande gevallen kan een fontein uw kat aanmoedigen om meer te drinken. Het water lijkt meer op een natuurlijke bron in het wild en smaakt vaak beter.

Bonustip: katten drinken over het algemeen niet graag water in de buurt van waar ze eten. In het wild zal je vaak zien dat katten hun voedsel wegslepen van waterbronnen. Zet je fontein op een andere locatie (zelfs aan de andere kant van de kamer) dan in de voerbak van je kat.

Onze favoriete fontein voor katten is de Drinkwell Pagoda. We zijn er om verschillende redenen dol op. Het is keramiek, dus het krast niet en houdt geen geuren en vlekken vast, zoals plastic. Het onderste drinkoppervlak is breed, waardoor katten kunnen drinken zonder hun snorharen ongemakkelijk te buigen. Er is ook een tweede bovenkom waar een kat uit kan drinken. Door de vierkante vorm past de Pagoda in een hoek of ziet hij er geweldig uit op een aanrecht.