4 Essentiële babyverzorgingsproducten

Er zijn veel producten beschikbaar voor je pasgeboren baby. Hoewel sommige van deze items in het begin misschien onnodig of zelfs frivool lijken, is het belangrijk om te onthouden dat baby’s ongelooflijk snel groeien en ontwikkelen. Ze hebben meer nodig dan alleen voedsel en warmte en liefde. Wat heb je dan allemaal nodig? Dat lees je hier!

Natuurlijke badolie

De beste manier om irritatie en uitdroging te voorkomen, is door een natuurlijke badolie te gebruiken in plaats van olie waaraan stoffen zijn toegevoegd. De olie helpt de huid van je baby te hydrateren, is veilig voor gebruik op het gezicht en lichaam en is goed voor de gevoelige of droge huid.

Luiers

Luiers zijn een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven van je baby. Luieruitslag kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, waaronder urine, uitwerpselen en vocht dat vastzit in de luier. Luiers moeten vaak worden vervangen, afhankelijk van de leeftijd van je kind en het type luiers dat je gebruikt. Zoek naar luiers die goed passen zonder te strak of los te zitten rond de benen of taille.

Doekjes

Doekjes zijn een must-have voor elke baby. Ze worden voor alles gebruikt, van het verschonen van luiers tot het opruimen van rommel in huis. Het is ook belangrijk om voor elke taak het juiste soort doekje te kiezen. Er zijn drie hoofdtypen doekjes, namelijk een standaard doek, wegwerpdoekjes en wasbare doekjes. Doeken zijn herbruikbaar en kunnen na gebruik gewassen worden in warm water. Ze zijn gemaakt van katoen of bamboemateriaal dat geen vuil achterlaat op de huid van je baby, zoals sommige wegwerpmerken doen. Wegwerpdoekjes hebben de neiging om irritatie te veroorzaken op de gevoelige huid van je baby, omdat veel fabrikanten agressieve chemicaliën gebruiken in hun productieproces.

Babyshampoo en zeep

Babyshampoo en zeep zijn zacht voor de gevoelige huid van pasgeborenen. Babyshampoo is milder dan gewone shampoo en bevat geen agressieve detergenten of sulfaten. Dit kan irriterend zijn voor de gevoelige huid. Het is ook hypoallergeen omdat het vrij is van kleurstoffen, parfums en essentiële oliën die de ogen, neus of mond van je baby kunnen irriteren. Babyzeep is zachter dan zeep voor volwassenen omdat het minder ingrediënten bevat. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat de ogen van je baby prikken of puistjes in het gezicht veroorzaken. Gebruik bij het wassen van je kleintje alleen zachte doeken. Op deze manier krab je hun tere huid niet met schurende vezels in handdoeken of washandjes gemaakt van katoen of microvezelmateriaal.