Wollen truien in de droger

Wollen truien zijn heerlijk voor frisse zomeravonden en kouden dagen gedurende de rest van het jaar. Het enige lastige van deze kledingstukken is het wassen en drogen. Deze blog gaat over het drogen van wollen truien. Over het algemeen is het niet verstandig om een wollen trui in de droger te doen, behalve als jouw droger specifieke functies heeft. In deze blog lees je daar meer over.

Normale droogprogramma’s

Over het algemeen wordt het afgeraden om een wollen trui in de droger te drogen. Drogers, en dan vooral condensdrogers, maken namelijk gebruik van hoge temperaturen om vocht uit kleding te onttrekken. Het voordeel daarvan is dat jouw kleding sneller is gedroogd, maar de hoge temperaturen gaan niet goed samen met wol. Het zorgt er namelijk voor dat dat krimpt. Jouw heerlijke oversized wollen trui kan daardoor als een kort, strak truitje uit de wasdroger komen en dat wil je natuurlijk niet. Droog hem daarom nooit op droogprogramma’s die niet speciaal bedoeld zijn voor het drogen van wol.

AEG AbsoluteCare

Het is natuurlijk wel veel gemakkelijker om jouw kleding in de droger te laten drogen. Dat scheelt veel tijd aan het ophangen van de was en wachten tot het eindelijk droog is. Omdat wol dus krimpt in algemene droogprogramma’s heeft AEG een uniek systeem ontwikkeld voor haar drogers: het AbsoluteCare-systeem. Dat systeem zorgt voor bescherming op maat voor al uw kleding, waaronder wollen kledingstukken. Voor elke stof wordt hiermee de juiste beweging en temperatuur ingesteld. Daardoor wordt de kleding gedroogd en wordt tegelijkertijd de kwaliteit, de vorm en het juiste gevoel behouden. Zo wordt wollen kleding tijdens het drogen zachtjes tegen de trommel aangedrukt, waardoor het plat kan drogen. Dat komt de stof ten goede.

Andere Wol-programma’s

Ook Miele heeft nagedacht over ondersteuning in het drogen van wollen kledingstukken. Met het droogprogramma Wol wordt de veerkracht van de wolvezels hersteld, zodat het wasgoed weer heerlijk zacht aanvoelt. Dit droogprogramma maakt de kleding niet helemaal droog. Je moet daardoor na afloop van het programma de wollen kledingstukken liggend aan de lucht helemaal laten opdrogen.

Ook Samsung heeft veel verschillende droogprogramma’s die speciaal gemaakt zijn voor verschillende materialen. Daardoor hoef je niet steeds jouw kleding uit te hangen, maar kan je zelfs broeken en kwetsbare shirtjes in de machine drogen. Eén van die droogprogramma’s van Samsung is het wol-programma. Daarmee kan je met een gerust hard jouw wasmachinebestendige wollen wasgoed laten drogen.