Moet ik mijn verlovingsring door het gangpad dragen?

Het is de grote dag – Moet ik mijn verlovingsring in het gangpad dragen? Veel huwelijkstradities verdwijnen uit de moderne huwelijkswereld. Verloofde stellen creëren een dag die uniek is voor hen, ook voor jou. Hieronder vindt u meer informatie om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een verlovingsring!

Traditioneel

Traditionele etiquette vereist dat de bruid haar verlovingsring aan haar rechterringvinger draagt ​​om door het gangpad te lopen. Tijdens het wisselen van de ringen plaatste de bruidegom de trouwring om haar linkervinger. De trouwring wordt eerst om de hand gelegd, zodat de (gezegende) ring het dichtst bij het hart van de bruid kan zitten. De bruid schuift na de ceremonie de verlovingsring naast haar trouwring. Het nieuwe doel van de verlovingsring is om de heilige trouwring te beschermen.

Wat moet ik doen als mijn verlovingsring niet om mijn rechterringvinger past? We hebben bruiden het op hun pink zien dragen, of het aan een familielid of vriend toevertrouwen om het te bewaren tot na de ceremonie.

Niet traditioneel

Als u ervoor kiest om niet-traditioneel te gaan en uw verlovingsring te dragen, moet u eerst met uw officiant praten. Als u een religieuze ceremonie houdt, kunnen er vaste regels zijn die worden opgelegd door uw religieuze instelling. Als je kiest voor de niet-traditionele route, verander je de volgorde van je ringen na de ceremonie.

Toegevoegde opties

Als je van plan bent je verlovingsring en trouwring aan elkaar te solderen, overweeg dan om dit twee weken voorafgaand aan de bruiloft te laten doen. Het kan vreemd aanvoelen met je linkerhand zonder die prachtige schittering, maar als je eenmaal je geloften hebt uitgesproken, wil je die kostbare ring niet meer opgeven. Het geeft je ook de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat het schijnt op je trouwdag, want het wordt pas schoongemaakt voor wat extra glans.

Op zoek naar trouwringen? Kijk eens voor trouwringen Antwerpen en dan kan het nog eens zo zijn dat jij jouw trouwring vindt.