Tuin of jungle? Maak het verschil!

Uiteraard wil je dat in jouw tuin groei en bloei sleutelwoorden zijn. Maar dat moet wel met beleid gebeuren! Tijd dus om de controle over jouw groene erf te verkrijgen of herwinnen.

 

Moeder Natuur is altijd al een vitale en zelfstandige vrouw geweest. Maar het is lastig om haar bij te brengen dat overdaad schaadt. Daar hebben we enthousiaste tuiniers voor nodig. Misschien dat ze van jou het een en ander kan leren? Je wilt immers wel dat al jouw planten en gewassen tot volle wasdom komen, maar dan wel op een enigszins gecontroleerde wijze. Daarom liggen jou verschillende taken te wachten die een schitterende en geordende tuin als doel hebben.

Bewatering

Regen houdt je tuin wel op peil, maar je kunt de voorspellingen niet altijd vertrouwen. Gelukkig kun je zelf een heleboel doen om ervoor te zorgen dat jouw tuin absoluut niks tekort komt. Schakel een automatisch sproeisysteem in of kies voor de vertrouwde methode. Jawel, we bedoelen de tuinslang! We raden je wel aan om apparaten en accessoires aan te schaffen van een vertrouwd merk als Gardena, waar je nog vele jaren profijt van zult hebben.

Gazononderhoud

Groeit jouw gazon weelderig? Hartstikke mooi, maar soms moet je dat enthousiasme toch een beetje temperen. Van je gras, dus. Met behulp van een al dan niet elektrisch of motorisch aangedreven grasmaaier krijg je weer een mooie en overzichtelijke groene ondergrond. Borders werk je dan weer bij met scharen en trimmers. Daarnaast beperk je de groei van mos en onkruid en stimuleer je je gras volop door voeding op kalkbasis voor je gazon te gebruiken.

Bomen en struiken

Je tuin zal sowieso in al haar glorie hersteld worden zodra de lente aanbreekt. Maar ook dan is enige assistentie vereist. Takken aan struiken en bomen die verdere bloei beperken moeten worden weggewerkt. Zo ziet je groene grondgebied er binnen de kortste keren weer schitterend uit! Het is aan jou om een ‘ouderwetse’ schaar of een mes te gebruiken, in tegenstelling tot een elektrisch aangedreven variant. Met die laatste is de klus natuurlijk wel een heel stuk sneller geklaard.