Last van haaruitval? Drie oplossingen!

Het is één van de meest vervelende zaken waar vrouwen mee te maken kunnen krijgen; haaruitval. De oorzaak hiervan kan in veel zaken zitten. Van een vitaminetekort en hormoonschommelingen, tot een onderliggende ziekte. Wanneer je dat laatste vermoedt, is het aan te raden om zo snel mogelijk naar een huisarts of specialist te gaan. Maar wanneer er niets uit onderzoeken komt of wanneer de haaruitval nog niet heel hevig is, kun je ook zelf andere maatregelen nemen. Welke acties echt werken wanneer jij haaruitval hebt? Hier drie op een rij.

Verlengstukje

Mocht je niet helemaal tevreden zijn over je haardos of mocht je er wel een beetje meer volume in willen, dan zijn hairextensions helemaal geschikt voor jou. Dat deze slecht zijn voor je huidige haar en hoofdhuid is inmiddels achterhaald. Hairextensions zijn tegenwoordig van zodanige kwaliteit dat ze prima zijn om je haar mee te verlengen en van meer volume te voorzien. Ook de kosten vallen reuze mee, absoluut het proberen waard. En de kleur? Exáct in jouw haarkleur.

Stapje verder

Is je haaruitval niet tijdelijk of over je hele hoofd maar vrij specifiek op een plek? Dan is er een andere, meer ingrijpende en permanente oplossing mogelijk. Namelijk een haartransplantatie voor vrouwen. Voor veel mannen kennen we dit al, maar ook bij vrouwen wordt dit steeds gebruikelijker. Hierdoor kun je jarenlang plezier hebben van het resultaat zonder dat iemand het verschil ziet. 

Blij ei

Er kunnen veel vitaminetekorten ten grondslag liggen aan dunner wordend haar, maar in veel gevallen komt het ook door een tekort aan proteïnen. Kortgezegd zal er meer vlees, zuivel en eieren geconsumeerd moeten worden. Bij veel mensen die vegan worden ontstaat hier dan ook een probleem, zij zien hun nagels en haar van mindere kwaliteit worden. Om hier vooraf al rekening mee te houden is het goed om je te verdiepen in plantaardige varianten qua eiwitten. Focus hier dus op bij haartuival en neem wat proteïne extra, het verschil ga je snel zien.

Kortom, haartuitval is ontzettend vervelend. Naast bovenstaande concrete acties kun je ook extra vitamine nemen zoals B12 en magnesium. Zaken die ook je haardos ten goede komen. Ook zijn er speciale supplementen voor haarverlies. Of ze echt werken? Daar verschillen de meningen over, maar in het kader van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ is het altijd proberen waard. En anders extensions of een haartransplantatie, een oplossing is er altijd!