Zo kies je de perfecte jeans uit

De één heeft een hekel aan nieuwe kleding kopen, terwijl de ander het heerlijk vindt. Maar bij welke groep je ook hoort, de perfecte jeans vinden blijft toch vaak wel een dingetje. Zeker wanneer je online gaat shoppen. Gelukkig wordt het allemaal een stuk makkelijker met de volgende tips. 

 

De basis 

Allereerst een aantal algemene tips waar je in de basis op moet letten bij het uitzoeken van de perfecte jeans: 

  • Zorg dat ‘ie lekker zit. Natuurlijk wil je dat je jeans mooi staat en misschien wel lekker strak oogt, maar vergeet vooral ook niet dat ‘ie ook gewoon lekker moet zitten. Hij mag dan ook zeker niet knellen, tenzij je jezelf wil kwellen. Daarnaast kun je door strakke kleding zelfs nog ‘dikker’ lijken dan je eigenlijk bent. Aan de andere kant moet je ook oppassen met te grote broeken, want spijkerbroeken lopen altijd nog wel een halve maat uit. 
  • Match met je figuur. Om de perfecte jeans te vinden moet je allereerst weten wat voor figuur je hebt en wat daarbij past. (In de volgende alinea lees je hier meer over.)
 • Met twee maten meten. Jawel, bij jeans is het dan weer wél de bedoeling om met twee maten te meten. Namelijk met de breedtemaat en de lengtemaat. Twijfel je? Vraag een verkoopmedewerker om hulp, of zoek online een maattabel op. 
 • Kies een stijl. Om gericht te kunnen zoeken is het verstandig om van tevoren te bepalen wat voor soort broek je wil. Ga je voor skinny jeans of juist flared? Een mom jeans of toch een boyfriendfit? Zwart, donkerblauw of juist lichtgrijs? Met of zonder gaten? Als je dit van tevoren niet op een rijtje hebt zie je door de bomen het bos niet meer. 
 • Probeer altijd met schoenen. Wat vaak wordt vergeten is dat het heel belangrijk is de jeans ook in combinatie met schoenen te passen. Niet alleen om te zien of het staat, maar ook of de lengte en wijdte van de pijpen goed valt. 
 • Let op de kwaliteit. Ook dit is ontzettend belangrijk, omdat je zeker wil weten dat je een goede jeans koopt die lange tijd mee gaat. Een dikke, zware stof gaat namelijk veel langer mee dan een dunne stof. 

 

Check je figuur

Zoals hierboven al genoemd werd is het belangrijk dat je een jeans uitkiest die goed bij jouw figuur past. 

 • Brede heupen: Heb je brede heupen en wil je die liever niet benadrukken, kies dan voor een jeans die géén horizontale wassingen heeft rond de zakken/liezen. Anders wordt hier namelijk juist de nadruk op gelegd. Ga daarentegen liever voor een jeans met een egale wassing. 
 • Smalle heupen: Mogen je heupen wel wat breder lijken, dan kun je beter wel voor een jeans met horizontale wassingen kiezen. 
 • Brede bovenbenen: Wanneer je je benen slanker wil laten lijken kun je beter niet kiezen voor een jeans met een lichte wassing op de bovenbenen. Dit accentueert het namelijk juist. 
 • Billen: Ook je billen wil je natuurlijk goed uitlaten komen. En dat ligt niet alleen aan het model, maar ook aan de zakken. Wanneer de afstand tussen de zakken namelijk groot is, lijken je billen ook breder. Daarnaast is de grootte van de zakken bepalend. Zo zijn kleine kontzakken niet echt geschikt als je vindt dat je dikke billen hebt. 

 

Nu je weet waar je op moet letten kan het bijna niet mis gaan. Op zoek naar mooie, kwalitatieve jeans? Kijk dan eens bij Red Button Jeans voor de meest uiteenlopende modellen, kleuren en maten. En wil je de look helemaal afmaken? Bekijk dan ook zeker de stijlvolle schoenen en tassen van DWRS om de outfit compleet te maken.