Kan ik goede wijnen online bestellen?

In tijden van thuiswerken en de toenemende populariteit van online bestellen, behoort tevens het online bestellen van wijnen tot de mogelijkheden. Pakketdiensten zijn hierop ingesteld door speciale dozen waarin wijnen vervoerd kunnen worden. Uiteraard kan er altijd iets breken tijdens transport, maar dit gaat in 9 van de 10 gevallen goed.

 

Ook goede witte wijn online verkrijgbaar?

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt om online te bestellen, maar ook kwaliteitswijn is tegenwoordig voordelig online te bestellen. Bijvoorbeeld de Paul Mas Chardonnay. Juist omdat webshops geen extra kosten hoeven maken voor een fysieke winkel en daarop kunnen besparen, zijn zij in staat om tegen zeer scherpe prijzen online wijn te kunnen verkopen.

 

Niet meer hoeven sjouwen

Het voordeel van online wijn bestellen is dat je niet meer hoeft te sjouwen met flessen wijn, aangezien ze bij je aan de voordeur worden geleverd. Bij een afname van meerdere flessen vervallen meestal de verzendkosten. Wel goed om er even op te letten, zodat je beter een paar flessen extra kunt bestellen. Want daarin bespaar je dan ook weer. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede bewaarplek hebt voor je favoriete wijn. Dat is dan weer het nadeel, mocht je geen ruimte hebben. Voor witte wijn is het in ieder geval belangrijk dat je een dag voordat je de fles wilt gaan openen, hem alvast in de koelkast legt, zodat hij lekker op temperatuur is. Dit geldt overigens ook voor rosé wijnen, die het lekkerst zijn als je ze gekoeld drinkt.