3x overheerlijke koolhydraatarme recepten

Wil jij graag een wat gezonder eetpatroon of misschien wat kilo’s afvallen? Dan is koolhydraatarm eten hier een goede oplossing voor. Het wordt steeds populairder ondanks dat het soms wel lastig is om dingen te laten staan. Wil je nou lekker eten zonder dat het gerecht teveel koolhydraten bevat, probeer dan onderstaande gerechten.

 

Zalm met broccolirijst – 4 personen

  • 400g broccolirijst
  • 400g zalmfilet
  • 300g doperwten
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • Peper en zout

 

  1. Wrijf de zalf in met de citroensap, peper en een snufje zout en laat dit +/- 10 min intrekken.
  2. Verhit de 2 el olijfolie in een wokpan.
  3. Bak de doperwten 4-5 minuten.
  4. Voeg de broccolirijst toe aan de doperwten en roerbak 1-2 minuten, zet daarna het vuur uit.
  5. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en dep de zalm droog met keukenpapier.
  6. Bak de zalm 6-8 min, ligt eraan hoe gaar u uw zalm wilt.
  7. Roerbak ondertussen indien nodig de broccolirijst met doperwten nog even om op temperatuur te krijgen.
  8. Verdeel de broccoli/doperwten mix over de borden en leg de gebakken zalm er boven op.

 

Poké bowl van bloemkoolrijst – 1 persoon

  • 200g bloemkoolrijst
  • 1 el rijstazijn
  • 150g verse zalmfilets ( kan ook tonijn of krab zijn )
  • ¼ komkommer
  • 1 avocado
  • 30g sojabonen
  • 50g radijsjes
  • Optioneel: Sojasaus, sesamzaad, wasabi mayonaise

 

  1. Doe de bloemkoolrijst in een kom, voeg de rijstazijn toe en meng door elkaar.
  2. Schil de komkommer
  3. Snijd de zalm en komkommer in kleine blokjes van +/- 1 cm en snijd de radijsjes in plakjes
  4. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit, schep de avocado uit de schil en snijd dit in blokjes of plakjes.
  5. Doe de bloemkoolrijst in een kom en verdeel de zalm, komkommer, avocado, radijsjes en sojabonen in een rondje over de bloemkoolrijst.
  6. Optioneel: bestrooi met sesamzaad.
  7. Optioneel: maak een bakje met sojasaus en/of wasabi mayonaise als dip.

 

Wrap van ei – 1 persoon

  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie

 

  1. Kluts 2 eieren in een kom en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  3. Giet de eieren in de pan en bak beide kanten gaar en goudbruin.
  4. Wanneer de omelet klaar is, leg op een bord en laat afkoelen.
  5. Wanneer de wrap van ei is afgekoeld kun je verschillende dingen tussen de wrap doen:
  • Zalm, kruidenkaas, bieslook en romaine sla
  • Plakjes kipfilet, zuivelspread, avocado en veldsla
  • Zuivelspread en diverse groentes ( tomaat, komkommer, champignons, etc. )
  • Kipfilet, pesto en tomaatjes
  • Tonijnstukken in water, mayonaise, kappertjes en ijsbergsla

No Comments

Leave a Comment