Chocolade is de beste manier om jezelf en je geliefden te verwennen

Chocolade is de beste manier om jezelf en je geliefden te verwennen

Chefs van over de hele wereld gebruiken cacao in hun toetjes en sauzen. Chocolade is altijd een welkome zoetigheid bij de koffie. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren op het gebied van chocolade, maar we zijn het er allemaal over eens dat het heerlijk is. Eén van de redenen voor onze fascinatie voor cacaoproducten is dat het onze serotonine productie stimuleert en daar worden we gelukkig van. Daarom is chocolade het perfecte cadeau voor jezelf en je geliefden. En tegenwoordig kun je simpelweg online de beste chocolade bestellen bij een ambachtelijke chocolatier.

De kwaliteit van chocolade kan erg verschillen

Multinationals zoals Nestlé en Pepsico verwerken chocolade in veel zoetigheden die je in de supermarkt kunt kopen. Deze producten bevatten een enorme hoeveelheid suiker, smaakstoffen en E-nummers die verslavend werken en slecht zijn voor onze gezondheid. Door de minimale aanwezigheid van echte cacao en andere gezonde producten kan deze ‘chocolade’ erg goedkoop verkocht worden. Dit is anders bij de chocolade van een echte chocolatier zoals Gust Royal. Zij gebruiken fairtrade Callebaut chocolade als basis. Deze wordt gemengd met echte voedingsstoffen (zoals noten, vruchten, suiker en melk) om hun heerlijke recepten te maken.

Een momentje voor jezelf

Er zijn enorm veel verschillende manieren om chocolade te gebruiken. Chocolade wordt gebruikt in ceremonies die erop gericht zijn stress los te laten en de deelnemers de ruimte te geven om iets te doen waar ze gelukkig van worden, zoals dansen, zingen, tekenen of knuffelen. Je kunt een lekker chocolaatje ook gebruiken om een momentje voor jezelf te creëren. Doe je ogen even dicht en geniet van je favoriete smaak. Goede chocolade zal altijd een glimlach op je gezicht brengen al is het maar voor even.

Heerlijke ambachtelijke chocolade kun je online bestellen

Het is niet zo makkelijk om een winkel te vinden van een ambachtelijke chocolatier. Dat maakt echter niet uit, want je kunt de lekkerste chocolade tegenwoordig online bestellen.